Peste 100 de filme din 35 de țări au fost puse la dispoziția cinefililor pe YouTube, în cadrul festivalului „We Are One. A Global Film Festival”, care se desfășoară exclusiv online pînă în 7 iunie.

21 de festivaluri de film, printre care prestigioasele Cannes Film Festival, Berlin International Film Festival și Tribeca Film Festival, organizatorul acestui tur de forță, și-au dat mâna pentru a veni în întâmpinarea oamenilor după ce majoritatea evenimentelor culturale s-au anulat dar și pentru a oferi o ocazie unică celor care nu au participat niciodată la un festival de film.

„We Are One. A Global Film Festival” a început în 29 mai, iar programul fiecărei zile poate fi consultat aici. Dintre cele  peste 100 de filme puse la dispoziție gratuit, 13 sunt premiere mondiale.

Programul ultimelor zile cuprinde multe producții premiate printre care și lungmetrajele “Los Pasos Dobles” câștigătorul marelui premiu al Festivalului Internațional de Film de la San Sebastián, și “Amreeka”, povestea emoționantă a doi imigranți palestinieni, mamă și fiu, în America.

De asemenea, publicul poate viziona în premieră mondială documentarul “Iron Hammer” despre fosta jucătoare de volei chineză, deţinătoare a titlului olimpic ”Jenny” Lang Ping, scurtmetraje de animație curatoriate de Annecy Internațional Animated Film Festival și dialoguri cu mari personalități din lumea cinematografiei ca Francis Ford Coppola, Steven Soderbergh, sau David Cronenberg.

În închiderea festivalului, Questlove, muzicianul american premiat cu Grammy, va susține un live set ce promite să ne ridice de pe canapea.

Toate proiecțiile se pot viziona gratuit pe canalul de youtube a evenimentului însă organizatorii încurajează publicul să doneze prin intermediul platformei de social media, fonduri ce vor fi folosite în beneficiul Organizației Mondiale a Sănătății în lupta sa împotriva COV19.

de Oana Grigoraș