Zayd Menk, un adolescent de 17 ani, a realizat pentru un proiect de artă miniatura centrului orașului New York din componente PC reciclate.

El a utilizat  263 de tuburi de vopsea, 11 microprocesoare, 27 de plăci de bază, 15 baterii, 2 ceasuri de perete, 4 ceasuri de mână, 3 hard disk-uri, 4 plăci audio, 7 încărcătoare  și 13 dispozitive pentru citit dischete. Aceste materiale au primit o a doua viață și au devenit acum zgârie nori mai mici. 

Zayd Menk este originar din Zimbabwe.În trei luni de zile a recreat pentru un proiect de artă de la școală Manhattan-ul, folosind materiale obținute din calculatoare sau din telefoane mobile stricate. Tânărul a realizat un studiu pe site-urile Google Maps, Wikipedia, Reddit și Pinterest, iar apoi a creat fiecare zgârie nor la o scară de 0.0635:100.  Toate clădirile sunt matematic de precise și solide, iar Empire State Building este iluminată cu ajutorul a patru led-uri.

Tânărul spune că a fost mereu de părere că circuitele imprimate ale calculatoarelor arată ca niște mici orașe, iar de data aceasta ideea din subconștientul său a făcut click. A plănuit inițial să creeze un oraș local, în Zimbabwe, însă pur și simplu nu a găsit destule informații despre clădiri, astfel încât să le poată recrea. A ales apoi Manhattan pentru că reprezintă un punct de referință în domeniul zgârie norilor. A strâns toate materialele necesare de la prieteni și s-a apucat de treabă. După ce a calculat toate detaliile clădirilor, a tăiat toate machetele de mână. „Inițial nu am avut unde să lucrez și am folosit sufrageria. Acest lucru i-a frustrat pe părinții mei, care apoi au creat un depozit pentru mine în grădină unde să pot lucra. Familia mea m-a susținut mult în acest proiect. După ce am terminat proiectul, feedback-ul pe care l-am primit online a fost neașteptat de bun”,  a declarat Zayd Menk.

Sursă: Mail Online , Hypebeast