Gucci, cunoscut în întreaga lume ca un gigant fashion a deschis o librărie în Soho, inima Manhattananului, marcând un nou capitol în istoria brandului.

Gucci Wooster Bookstore a luat naștere din imaginația lui Alessandro Michele, directorul de creație al brandului, care a reușit să combine cultura și moda într-o manieră avangardistă.

De la fashion la graphic design, cărți contemporane și albume foto rare, aici se găsesc peste 2000 de titluri alese împreună cu David Strettell de la Dashwood Books – fostul director cultural al Magnum Photos.

Conceptul architectural cât și designul au fost inspirate de vechile librării independente ale New Yorkului – un loc confortabil în care să poți citi, dar și un loc pentru evenimente culturale.

The Gucci Wooster Bookstore. Photo: Courtesy of Gucci

The Gucci Wooster Bookstore. Photo: Courtesy of Gucci

The Gucci Wooster Bookstore. Photo: Courtesy of Gucci

Librăria a fost inaugurată de Florence Welch – solista trupei Florence and the Machine – care și-a lansat aici noua publicație de versuri și poezie -” Useless Magic: Lyrics and Poetry” a cărei copertă a fost gândită și creată de însuși Alessandro Michele.

Florence Welch la inaugurarea librărieri Gucci Wooster Bookstore

Florence Welch – ”Useless Magic: Lyrics and Poetry”

Librăria are, de asemenea, un librar șef și un angajat ” book worm” (persoană care își petrece cea mai mare parte a timpului citind) pentru a ajuta vizitatorii să găsească ceea ce caută.

Autor: Raluca Mirițoiu

Sursă: Vogue