Comunicat de presă

Făgăraș Fest invită iubitorii de natură să se conecteze din nou cu energia Munților Făgăraș și să descopere cultura și frumusețea satelor care împodobesc acești munți, de data aceasta în Sebeșu de Sus, pe Valea Moașei, comuna Racovița din județul Sibiu, în perioada 26 – 28 iulie. Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu vor face din cea de-a V-a ediție a festivalului o experiență de vară de neratat. Făgăraș Fest este un festival sustenabil, despre natură și oameni, muzică bună, seri de film în aer liber, drumeții ghidate în natură și activități pentru toate vârstele, în câteva cuvinte despre „a fi împreună”. Accesul la festival este liber.

Evenimentul organizat de Fundația Conservation Carpathia și ProPark – Fundația pentru Arii Protejate debutează vineri, pe 26 iulie, cu o proiecție de film în aer liber și concert.

Zilele de sâmbătă și duminică sunt dedicate concertelor, dansului pe ritmuri captivante și conectării cu natura și cultura comunității locale, prin drumeții ghidate despre flora și fauna Munților Făgăraș și tururi ale satului Sebeșu de Sus. Atmosfera celei de-a doua zile de festival va fi încinsă de cunoscuta formație Lupii lui Calancea, care vor urca pe scenă însoțiți de Surorile Osoianu. Dan Amariei va încheia seara cu un mixaj de muzică bună.

Savoarea festivalului este dată de produsele cu gust bun ale producătorilor locali, pregătite cu drag și pricepere. Iar pentru nostalgici și pentru cei cu drag de lucruri făcute manual, cu migală și respect pentru tradițiile locale, Făgăraș Fest a pregătit un târg al meșterilor, artizanilor locali și micilor producători.

Făgăraș Fest este un festival de trăit împreună cu prietenii și întreaga familie, de aceea cei mai mici dintre participanți și părinții acestora vor fi așteptați cu ateliere de meșteșug local, activități interactive despre natură și o zonă dedicată sportului.

Nou în festival este zona Junior Ranger, un spațiu special amenajat pentru cei mici. Aici cei mai curioși dintre participanții la festival vor fi introduși prin jocuri și activități creative în lumea animalelor, plantelor și insectelor din zona Munților Făgăraș, dar și în activitățile specifice unui junior ranger.

Carpathia Talks revine și anul acesta în festival cu discuții deschise în cadrul cărora specialiștii Fundației Conservation Carpathia vor împărtăși experiențe din teren și informații-cheie despre biodiversitate, conservare și afaceri verzi.

Făgăraș Fest – o promisiune verde pentru viitorul comunităților locale

Făgăraș Fest este un festival manifest pentru crearea Parcului Național Munții Făgăraș. Evenimentul își propune să evidențieze valorile naturale și culturale ale unei alte comunități din jurul Munților Făgăraș. Festivalul a fost lansat în 2019 în partea de Sud a Munților Făgăraș și s-a desfășurat la Lerești, Nucșoara, apoi pe Valea Avrigului și Porumbacul de Sus.

Festivalul este o contribuție la bunăstarea localnicilor și la protejarea naturii, iar prezența publicului în cadrul acestuia vine să susțină acest lucru. Petrecerea timpului și vacanțelor în zona Munților Făgăraș reprezintă mici „investiții” în economia locală, ce vor începe să funcționeze și vor duce la dezvoltarea ecoturismului.

Mai multe detalii despre festival puteți găsi pe pagina oficială de Facebook aici.

Parteneri: Alpha Bank Romania, Primăria Racovița, Poșta Română, Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov, Asociația Salvatorilor Montani România, Voluntariat Brașov.

Partener media: Radio Guerrilla.

Evenimentul este realizat în cadrul proiectului „Crearea unei zone de natură sălbatică în sudul munților Carpați, România”, LIFE18 NAT/RO/00108. Principalul scop al proiectului este reconstrucția habitatelor degradate și aplicarea unor măsuri de conservare, care să permită refacerea proceselor naturale și crearea de beneficii comunităților locale din zona Munților Făgăraș. Proiectul este implementat de Fundația Conservation Carpathia și alți parteneri între anii 2019-2024, cu sprijin financiar din partea Fundației Arcadia prin Endangered Landscapes & Seascapes Programme și din partea Comisiei Europene prin programul LIFE.