Agenda lunii aprilie aduce un omagiu lui William Shakespeare, printr-un maraton teatral cu cinci reprezentații ale spectacolului „Furtuna”. Seria reprezentațiilor va debuta pe data de 23 aprilie.

Producția Teatrului „Gong” din Sibiu pornește de la celebra expresie din „Furtuna” ce face referire la „un teatru de păpuși însuflețite” și recreează parabola lui Shakespeare cu mijloacele teatrului de animație. Prospero, un artist magician al scenei, proprietar al unui teatru ambulant, își creează insula pentru a-și pune în scenă „răzbunarea”. Artistul își dramatizează propria experiență: conflictul nerezolvat cu fratele său, Antonio. Marionetele sunt plăsmuiri ale minții și sufletului lui Prospero, inefabile și fragile. Rostul lor este să exprime stările lui Prospero, furtuna din sufletul lui, să evidențieze etapele transformării de sine, stingerea conflictului cu fratele său și schimbarea răzbunării în iertare. Aspectul esențial este dat de faptul că mesajul shakespearian, îndemnul la iertare, la recunoașterea greșelilor și asumarea vinei este încă extrem de actual. Spectacolul regizat de Alina Hiristea are o durată de 1h15min și este recomandat tinerilor peste 12 ani. Spectacolul va putea fi urmărit de publicul larg luni, 23 aprilie și marți, 24 aprilie, de la orele 18:00, celelalte reprezentații fiind programate în regim cu circuit închis.

Tot în luna aprilie, actorii sibieni prezintă „Wanda”, una dintre cele mai noi producții ale Teatrului „Gong”. Pornind de la romanul „O sută de rochii” de Eleanor Estes, Mihaela Michailov și Radu Apostol au creat un scenariu captivant, ce surprinde o poveste impresionantă despre sărăcie, xenofobie și marginalizare din perspectiva unor copii. Recomandat celor cu vârsta peste 10 ani, spectacolul va putea fi urmărit de publicul larg vineri, 13 aprilie, de la ora 18:00.

Agenda lunii aprilie îi invită, de asemenea, pe cei mai mici să descopere o lume magică, cu personaje fantastice, pe ritmuri muzicale, în spectacole ca „Puiul de lebădă”, „Muzicanții din Bremen”, „Prințesele Spion” sau „Pinocchio”. Totodată, copiii cu vârsta între 6 și 10 ani pot descoperi culisele teatrului în cadrul unei platforme de educație non-formală cu ateliere de creație organizate în fiecare săptămână la sediul teatrului.

Accesul publicului la spectacolele Teatrului „Gong” din Sibiu se face exclusiv pe baza biletelor cumpărate atât de la sediul teatrului (de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 și 18:00, iar duminica între 10:00 și 14:00) sau online prin teatrulgong.ro. Prețul unui bilet la spectacol este de 9 lei, tarif unic. Biletele pentru ateliere se pot achiziționa, în schimb, exclusiv de la sediul teatrului, iar costul unuia este de 14 lei și include toate materialele de lucru necesare.