Filmul „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, în regia lui Radu Jude și produs de Ada Solomon, a câștigat Ursul de aur, anunță reprezentanții Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Membrii juriului international, Ildikó Enyedi, Nadav Lapid, Adina Pintilie, Mohammad Rasoulof, Gianfranco Rosi și Jasmila Žbanić sunt cei care au decis ca premiul să fie acordat producției românești.

Potrivit unei declarații comune a membrilor juriului, filmul lui Radu Jude surprinde foarte bine esența și valorile importante, în aceste vremuri ale existenței umane.

„Este un film pe cât de elaborat, pe atât de sălbatic, inteligent și copilăresc, geometric și vibrant, imprecis în cel mai bun mod”, potrivit site-ului festivalului.

Din distribuția filmului fac parte Katia Pascariu, Claudia Ieremia, Olimpia Mălai, Nicodim Ungureanu, Alexandru Potocean și Andi Vasluianu.

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de la Berlin are loc în două etape. Acum, la începutul lunii martie și în vară, între 9 și 20 iunie, când va avea loc și ceremonia de premiere.

Radu Jude a mai câștigat un Urs de Aur cu șase ani în urmă, cu filmul “Aferim!”, iar Ada Solomon, cu filmul “Poziția copilului”, în 2013, în regia lui Călin Peter Netzer.

Foto credit: Sivliu Ghetie, Micro Film 2021