Compania de dans Moonlight Mobile Theater din Japonia a găsit o modalitate inedită de a permite publicului vizionarea spectacolelor în perioada pandemiei. Reprezentanții companiei au creat fante, asemănătoare cu cele ale cutiilor poștale, prin care publicul poate vedea ce se întâmplă pe scenă.

Mai multe cabine din lemn au fost instalate în jurul scenei, sub forma unui cerc. Fiecare cabină este orientată spre scena pe care se află artiștii. Cabina permite accesul unei singure persoane, așezată pe un scaun de unde, prin fantă, privește spectacolul.

Potrivit coregrafului, în același timp directorul artistic al companiei japoneze, Nobuyoshi Asai, deschizăturile au fost create în mod special la dimensiuni mici. Acesta a explicat că astfel, prin limitarea razei vizuale, spectatorii participă mai intens la spectacol.

Compania a început să folosească acest tip de vizionare încă din luna decembrie a anului trecut, după ce majoritatea spectacolelor au fost anulate din cauza pandemiei. De atunci, toate cele 12 reprezentații „prin vizor” au fost jucate cu casa închisă.

Pot participa, astfel, la fiecare spectacol, 30 de persoane. Din păcate, costurile biletelor nu reușesc să acopere cheltuielile spectacolului, la care se adaugă și cele privind dezinfectarea spațiului. Cu toate acestea, spune Nobuyoshi Asai, dacă această idee nu este pusă în practică, „artiştii vor pierde şansa de a dansa şi de a urca pe scenă. Vrem să propunem acest model ca modalitate de a aduce înapoi spectatorii în sălile de teatru”, a explicat reprezentantul companiei de dans pentru Reuters.

*Sursă foto principală: News Chant USA