Filmul regizorului Daniel Sandu, “Tata mută munții”/”The Father who moves mountains”, a fost selecționat la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Shanghai și va fi prezentat în premieră internațională la categoria Film de lung metraj/Feature. Ediția cu numărul 24 a Festivalului va avea loc între 11 și 20 iunie.

Filmul este inspirat de o întâmplare adevarată și spune o poveste despre vinovăție și dragoste, despre echitate și compromisuri, despre lupta unui tată în încercarea de a-și salva fiul.

Rolul principal este interpretat de Adrian Titieni.

Scenariul și regia sunt semnate de Daniel Sandu, imaginea de Tudor Vladimir Panduru, scenografia de Simona Pădurețu, montajul aparține lui Mircea Olteanu, iar producător executiv este Tudor Reu.

Muzica este semnată de un compozitor de origine română, rezident în Los Angeles, Petre Ioan Bog.

Celelalte roluri principale au fost interpretate de Valeriu Andriuță (După Dealuri), Judith State (Sieranevada), Tudor Smoleanu (Bacalaureat), Elena Purea și Radu Botar (Cardinalul).

Lista filmelor nominalizate la categoria Feature/Film de lung metraj a Festivalului Internațional de Film de la Shanghai, ed.24

„Mă bucură că filmul va avea premiera în țara care a devenit cea mai importantă piață de film din lume și sper ca și spectatorii din România să primească filmul cât mai bine, așa cum au făcut-o, de altfel, și cu primul meu lung metraj Un pas în urma serafimilor, filmul pentru care am primit 8 premii Gopo, inclusiv cel pentru cel mai bun film și regizor”, a spus Daniel Sandu pentru Radio România Cultural.

Producția filmului „Tata Mută Munții” a durat trei ani. Filmările s-au derulat în principal la Bușteni și în Munții Bucegi la începutul anului 2020 și au fost oprite de starea de urgență generată de pandemia de coronavirus.

sursa foto: news.ro