Lipsa  dialogului, dezbinarea politicienilor, nevoia de dreptate și de a avea o clasă politică care vrea binele poporului, sunt câteva din cauzele pentru care oamenii au ieșit și continuă să iasă în stradă, în aceste zile, spune directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din  Sibiu, Constantin  Chiriac.

Acesta a declarat pentru Capital Cultural, că suntem într-un moment de răscruce, un moment de cotitură, iar acest lucru trebuie să dea de gândit tuturor, și politicienilor și oamenilor, și nimeni să nu încerce să caute avantaje de pe urma acestor proteste masive.

„Este un moment de dezunire, din păcate, care se întâmplă la nivelul politicienilor. Ei nu înțeleg că oamenii ies în stradă din nevoia de dialog, din nevoia de a vedea o clasă politică coerentă care vrea binele lor. Chiar dacă au avut loc măriri de salarii, oamenii au nevoie de mai mult de atât, au nevoie de dreptate, de înțelegere. Toți suntem întristați pentru că aparținem acestui neam, chiar nu înțeleg de ce această țară este îngenuncheată, culmea, de toți politicienii. Pentru că ei între ei nu se înțeleg, ei între ei încearcă să se apere. Este o tristețe profundă. În același timp, lucrurile sunt întârziate. Nu avem buget, trebuie să facem licitații. Gândiți-vă că festivalul este la ușă, noi nu putem să facem nicio licitație fără un buget aprobat, chiar dacă lucrurile ce țin de noi sunt puse la punct. E trist. Nu pot să nominalizez pe nimeni, cutare sau cutare reprezintă răul. În clipa asta, lipsa dialogului este cea mai mare problemă a acestei țări.

În toate orașele din România, oamenii au ieșit în stradă, lucrurile astea trebuie să dea de gândit tuturor. Nu încercând cutare sau cutare partid sau partiduleț să ia avantaj. Oamenii trebuie să se gândeasca foarte serios că suntem într-un moment de răscruce, un moment de cotitură. Probabil că a fost o premoniție, dincolo de toate gândurile pe care le-am avut atunci, când am pus tema festivalului de anul acesta „iubire”. Chiar avem nevoie de iubire. Cred că dacă toți politicienii s-ar gândi că fetele lor, băieții lor sunt în stradă, în frig, că mamele lor sunt în stradă, în frig, pentru că au nevoie de liniște și de certitudine, daca ei și-ar imagine o încolonare cu copii de-ai lor și mame și tati de-ai lor în stradă, poate că le va veni mintea la cap.”

Constantin  Chiriac a mai transmis oamenilor care au ieșit și continuă să iasă în stradă, că le dorește „să fie tari, să aibă demnitate și  să elimine tot ce înseamnă provocare”.