Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu aduce anul acesta multă speranţă. Faptul că ne reîntâlnim, aici, la Sibiu, chiar şi într-un format restrâns, ne face conştienţi de bucuria reîntâlnirii. Se întâmplă, iată, ceea ce unii nu mai credeau că e posibil în aceste vremuri, iar alţii doar visam. Şi asta datorită lui Constantin Chiriac şi echipei sale. Cu o nemaipomenită tenacitate, echipa FITS a reuşit să organizeze cea de-a 28-a ediţie a Festivalului, în trei dimeniuni: dimensiunea fizică ce include prezenţa spectatorilor şi artiştilor în spaţiile de joc, dimensiunea hibridă în care spectacolele indoor, cu public, vor fi transmise prin live streaming şi dimensiunea online, care cuprinde toate producţiile special adaptate pentru mediul digital.

Această ediţie specială a Capitalului Cultural vă prezintă mari spectacole care ajung la Sibiu, şi mai ales, oamenii pe care avem şansa să-i întâlnim. Interviurile revistei va oferă un dialog cu scenograful Helmut Stürmer, şi amintirile ce-l leagă de Sibiu şi de festival, o întâlnire cu ideile despre dans ale coregrafului Akram Khan, un profil al renumitei Charlote Rampling, dar şi informaţii despre secţiuni importante precum: Therme Forum, Bursa de Spectacole sau Festivalul Studenţilor.

Anul acesta, conferinţa de presă a lansării festivalului a subliniat eforturile depuse pentru organizarea ediţiei şi cum vom reuşi să-i protejăm pe cei de lângă noi. Cum facem să fim împreună în siguranţă, pentru că aproape 2000 de participanţi din 38 de ţări sunt aşteptaţi la Sibiu, între 20 si 29 august. „Nici nu vă închipuiţi ce multă muncă e. Dar vrem să dăruim, şi ca să putem să dăruim, facem toate aceste eforturi”, spune Constantin Chiriac.

ilustrație: Dani Perjovschi