Fascinația față de Supereroi rezistă în timp, motiv pentru care Hollywood-ul îi readuce anul acesta pe marile ecrane pe Batman, Superman, Captain America, Wonder Woman, Doctor Strange, X-men.

Dualitatea bine/rău, frumos/urât, puternic/slab ne face să îi iubim pe supereroi și să îi detestăm deopotrivă pe antieroi. Cine nu și-ar dori să zboare ca Superman, să aiba gadgeturile lui Batman, să fie puternică precum amazoana Wonder Woman (Femeia Minune) sau să atingă apogeul perfecțiunii umane precum Captain America?

Cum orice monedă are două fețe, la fel și supereroii au slăbiciunile lor. Superman este vulnerabil la kriptonită, Batman este muritor și nu folosește niciodată arme de foc, Wonder Woman (Femeia Minune) își pierde puterile dacă este legată la mâini de un bărbat, iar singura armă de care se folosește Captain America este scutul său. Perfecțiunea este o utopie și modul în care facem față imperfecțiunilor ne formează caracterul. Supereroii ne inspiră pentru curajul de care dau dovadă, puterile pe care știu să și le exploateze, sunt modele de urmat și în final, ne redau speranța că binele învinge întotdeauna răul.

Batman vs Superman: Zorii Dreptății

Regizor: Zack Snyder. Scenigrafi: Chris Terrio, David S. Goyer. Distribuția: Amy Adams, Ben Affleck, Diane Lane, Gal Gadot, Henry Cavill, Holly Hunter, Jason Momoa, Jeremy Irons, Jesse Eisenberg, Laurence Fishburne, Ray Fisher. De teamă că acțiunile lui Superman (Henry Cavill) rămân nesupravegheate, Batman (Ben Affleck), justițiatul orașului Gotham, se duce la Metropolis ca să-l înfrunte pe Superman. În timp ce lumea este preocupată de lupta dintre cei doi supereroi, o nouă amenințare pune stăpânire pe Metropolis. Depinde de Batman și Superman să-și lase neînțelegerile la o parte și împreună cu Wonder Woman (Gal Gadot) să salveze de la distrugere orașul Metropolis.

Deadpool
Regia: Tim Miller Scenariul: Rhett Reese, Paul Wernick. Distribuția: Ryan Reynolds, Gina Carano, Ed Skreim Deadpool (Ryan Reynolds) este povestea unui fost agent din cadrul Forțelor Speciale, Wade Wilson, devenit mercenar. Acesta este diadnosticat cu cancer, iar în încercarea disperată de a se vindeca, se lasă supus unui experiment, în urma căruia dobândește puteri de vindecare accelerate dar, râmâne și cu un aspect fizic desfigurat. Antieroul Deadpool, supranumit și „mercenarul cu gură mare” din cauza umorului său negru, îl caută pe cel care a fost pe punctul de a-i distruge viața.

Suicide Squad (Echipa sinucigașă)
Regizor: David Ayer. Scenariu: David Ayer, John Ostrander. Distribuție: Jared Leto, Will Smith, Margot Robbie, Jai Courtney, Cara Delevigne, Joel Kinnaman. O agenție guvernamentală secretă, condusă de Amanda Waller (Viola Davis), recrutează antieroi încarcerați, cu scopul de a îndeplini misiuni periculoase, în schimbul reducerii pedepsei. Ei sunt numiți Echipa sinucigașă pentru că uneori… nu se mai întorc din misiune.

Doctor Strange
Regia: Scott Derrickson. Scenariul: C. Robert Cargill. Distribuția: Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor. După ce cariera de chirurg îi este distrusă în urma unui accident, strălucitul dar arogantul doctor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch), se întâlnește cu un puternic și întelept vrăjitor, „Cel străvechi”, căruia îi cere să-l vindece. Vrăjitorul (Tilda Swinton), în schimb, dorește să-l inițieze în tainele magiei pentru a deveni apărătorul planetei de forțele întunecate ale răului. Întrebarea este dacă reușește vrăjitorul să-l convingă pe doctor să renunțe la egoul său și să devină apărătorul omenirii.

X-men Apocalypse
Regia: Bryan Singer. Scenariul: Simon Kinberg, Bryan Singer. Distribuția: Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender, Sophie Turner, Oscar Isaac, Olivia Munn. Apocalypse este primul și cel mai puternic mutant, fiind nemuritor și invincibil. Trezit dupa mii de ani este dezamăgit de omenire și recrutează o echipă de mutanți puternici, în frunte cu Magneto (Michael Fassbender), cu scopul de a distruge omenirea și de a restabili o nouă ordine mondială, asupra căreia să domnească el. Cum soarta întregii planete atârnă în balanță, Raven (Jennifer Lawrence) și Profesorul X (James McAvoy), cu ajutorul unei echipe de mutanți tineri, trebuie să salveze omenirea de la distrugere.

Captain America: Razboiul Civil
Regizori: Anthony Russo and Joe Russo. Scenariști: Christopher Markus, Stephen McFeely. Distribuția: Chris Evans, Robert Downey jr., Scarlett Johansson. Steve Rogers (Chris Evans) conduce noua echipă de Răzbunători și împreună luptă să asigure siguranța omenirii. După un incident grav, soldat cu victime colaterale, se fac presiuni politice de înființare a unui sistem de control, care să supravegheze și să controleze intervențiile Răzbunătorilor, într-o situație sau alta, decizie care provoacă tensiune în echipă.