Proiectul Round Table București continuă cu o nouă serie de spectacole-conferință moderate de Valentina Sandu – Dediu. Întâlnirile se vor desfășura în fiecare seară de joi, timp de opt săptămâni, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București (Strada Știrbei Vodă nr. 33), iar publicul din țară poate va putea urmări, și de această dată, transmisiunea în direct pe platforma EnjoyTV.ro.

Primul eveniment va avea loc joi, 11 februarie, de la ora 19.00, iar invitat este coregraful și managerul cultural Cosmin Manolescu, remarcat în ultimii 25 de ani pentru rolul esențial pe care l-a avut în promovarea dansului contemporan în România, dezvoltând numeroase proiecte culturale în plan național și internațional.

„Dansul este o artă care poate schimba omul, care îţi poate modifica structural concepţia despre corp, despre oameni, despre viaţă. Dansul contemporan este emoţie, este ceva viu, o artă a prezentului care pune întrebări şi care ne transformă.”  – Cosmin Manolescu

Coregraful este cunoscut publicului larg prin contribuția importantă pe care a avut-o în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România prin Fundația Gabriela Tudor precum și prin implicarea directă pe care a avut-o la fondarea Centrului Național al Dansului (2002-2004), singura instituție publică de spectacole destinată susținerii dansului contemporan la nivel național.

cosmin_manolescu

Momente artistice – surpriză, pentru public

La evenimentul propus în seara zilei de joi, 11 februarie, care va  începe la ora 19:00, dialogul purtat cu Valentina Sandu – Dediu  va fi completat prin diferite momente artistice performative alese de Cosmin Manolescu și invitații săi.
Pe scena Studioului de Operă al Conservatorului bucureștean vor fi prezentate fragmente din filmul-spectacol ZmeulCe este dansul contemporan, realizat în urma unei călătorii de patru ani în spațiul geografic japonez. Publicul spectator va putea urmări un duet performativ susținut de Cristina Lilienfeld și Smaranda Gabudeanudin spectacolul Nu toți sunt eroi, o poveste inspirată din dosarele CNSAS ale bunicilor celor două artiste. Iar cel el de-al treilea moment artistic va cuprinde duetul „I tuoi fiori” susținut de Catrinel Catana și Cosmin Manolescu prin fragmentul ales din spectacolul-instalație Camera 1306 [I Am Myself] care a fost prezentat cu succes la Hotel InterContinental în stagiunea 2012-2014.

La eveniment, intrarea va fi liberă, în baza invitației ce poate fi solicitată la adresa de email round.table.bucuresti@gmail.com, în limita locurilor disponibile. Seara de joi se va încheia printr-o invitație la degustare de vinuri susținută de Organizația Somelierilor din România, prin prezența somelierului Istvan Pentek.

Fiecare spectacol – conferință va dura 90 de minute și va fi transmis în direct pe www.EnjoyTv.ro

Round Table București va continua în perioada imediat  următoare cu trei astfel de noi întâlniri avându-i în prim plan pe interpretul Marcel Pavel (18 februarie), violoncelistul Marin Cazacu (25 februarie) și criticul literar și eseistul Dan C. Mihăilescu (3 martie). Round Table București este un proiect al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de AFCN. O arhivă a primului sezon Round Table București poate fi urmărită aici .

Parteneri: Universitatea Națională de MuzicăExces MusicRadio România Cultural,Radio România MuzicalOrganizația Somelierilor din RomâniaAsociația Pro Valores, Valentina Sandovici, Make-up Artist.

Parteneri media: SapteSeriObservator CulturalLiterNetAgentia de CarteGarbo.ro,EvenimenteLibrăriile HumanitasBucureșteni.roJudy FlorescuCapital CulturalOnline GalleryRomanian Global News.