FITS și ULBS aduc împreună unele dintre cele mai importante universități din lume.

Trecerea de la real la virtual, nevoia de a defini noi modele de comunicare, raportul între „eu” și „celălalt”, experiența reprezentării digitale a lumii, viziunea unei ere hipermoderne, criza individuală și colectivă sunt temele principale ale primei ediții online a Platformei Internaționale de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural, eveniment organizat în parteneriat de către Festivalul  Internațional de Teatru de la Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, eveniment inclus în programul festivalului. Timp de două zile, în 13 și 14 iunie 2020, de la ora 10:00, evenimentul oferă o radiografie culturală, academică de anvergură a fenomenului actual, o analiză complexă, din perspectivă locală și globală, a ceea ce se întâmplă în momentul de față cu natura umană.

La eveniment sunt invitați profesori universitari din Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Portugalia, SUA, Japonia, China, Hong Kong, Nigeria, Burkina Faso, Africa de Sud, Filipine, Etiopia, Georgia, Costa Rica, Brunei, Turcia, Australia, Germania, etc. Pentru prima dată, în cadrul Platformei Internaționale de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural, profesori de la mari universități ale Africii Centrale, de Sud și de Vest sunt invitați să susțină prezentări într-un asemenea context internațional, aducând în prim-plan realitatea umană și culturală a acestui continent. Conferințele din cadrul evenimentului sunt moderate de Prof. Octavian Saiu – UNATC „I. L. Caragiale” București / Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu

Unde pot fi văzute spectacolele din cadrul ediției speciale #FITSonline

Info call #FITSonline apelabil de luni până duminică de la 9:00 la 00:00

Spectacolele și evenimentele din cadrul ediției speciale #FITSonline sunt difuzate gratuit, în limbile română și engleză, exclusiv pe site-ul festivalului www.sibfest.ro/fits-online și pe pagina de Facebook FITS, în limba română.

Pe site-ul festivalului, sunt integrate, în prima pagină a site-ului, două transmisiuni diferite, care pot fi vizionate la alegere, prin simpla apăsare a butonului play:

  • Spectacole #FITSonline 2020 – dedicat spectacolelor din programul festivalului. Programul transmisiilor de pe acest canal începe la ora 12:00, în fiecare zi, și continuă până la miezul nopții, când toate evenimentele din ziua încheiată sunt redifuzate până a doua zi la ora 12:00. O dată încheiată transmisia unui eveniment, acesta nu va mai putea fi revizionat.
  • Evenimente speciale #FITSonline 2020 – dedicat conferințelor speciale, evenimentelor pentru copii din cadrul secțiunii FITS for KIDS, Bursei de Spectacole de la Sibiu, Platformei Internaționale de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural și conferințelor Therme Forum. Teatru și Arhitectură. Programul transmisiilor de pe acest canal începe la ora 9:30 cu pauze între evenimentele difuzate

Spectatorii care întâmpină probleme în accesarea online a transmisiunilor din cadrul festivalului au la dispoziție numărul de telefon 0728 048 830, apelabil în fiecare zi de festival, între orele 9:00 și 00:00.