Nici măcar Steven Spielberg nu este imun la marile investiții pe care le-a făcut China la Hollywood în ultima vreme. Regizorul cu cele mai mari încasări de  la Hollywood va face echipa cu miliardarul Jack Ma care deține compania chineză de film Alibaba Pictures.

Parteneriatul strategic între cele două companii(Alibaba Pictures și Amblin Partners) prevede cooperarea pentru producția și distribuirea de filme în China, respectiv Statele Unite ale Americii, scrie BBC. Contractul a fost semnat în contextul în care China este cunoscută ca fiind piața viitorului în ceea ce privește producția de filme, companiile din vest având un acces limitat în această zonă.

”Vom putea aduce, astfel, mai mult din China în America și mai mult din America în China”, a declarat Spielberg, potrivit BBC. Cele două părți ale contractului au anunțat că vor co-produce filme pentru piața globală, dar și pentru cea chineză. De asemenea, vor colabora pentru promovarea filmelor atât pentru piața chineză, cât și pentru cea americană.

Președintele Alibaba Pictures, Zhang Wei, a declarat  că această colaborare nu are doar motive financiare și că a ales Amblin deoarece colaborările anterioare nu s-au bazat doar pe resurse financiare.

”Există mulți bani din China la Hollywood, în prezent și puțini oameni ne-au abordat pentru un parteneriat”, a spus Zhang Wei. ”De cele mai multe ori, oamenii ne văd ca pe o sursă de capital financiar și o modalitate de a ajunge pe piața din China”, a completat Wei.

steven-spielberg

Regizorul Steven Spielberg (foto: www.cbc.ca)

Spielberg, de cealaltă parte, a declarat că parteneriatul său cu fondatorul Alibaba Group, Jack Ma, este mult mai complex.

”Vrem ca prin filmele pe care intenționăm să le realizăm cu Alibaba Pictures, în urma acestui nou parteneriat, să aducem povești specifice din China americanilor și să putem să realizăm co-producții”, a spus Spielberg.

jackma-ap

Jack Ma, deținătorul Alibaba Group, din care face parte Alibaba Pictures. (foto: AP)

Jack Ma a declarat, la rândul său, că deși ar putea exista diferențe culturale între cele două țări, compania dorește să fie ”o punte de trecere între cele două țări”.

Prin acest parteneriat, compania lui Spielberg va avea acces la ecosistemul online al Alibaba, iar filmele vor fi distribuite prin platforme de streaming precum Youku Toudu, corespondenta Youtube, potrivit Agerpres.

Sursă foto reprezentativă: www.foxnews.com

de Adela Cândea