„Trăiește viața așa cum este, pune telefonul în geantă și simte experiența The Haus cu toate simțurile tale. Simte atmosfera și lasă imaginile să ți se întipărească în minte. The Haus a fost creată ca să fie distrusă. Bucură-te de moment cât mai poți”. Așa își prezintă Die Dixons, un grup de artiști stradali din Berlin, Germania, proiectul numit The Haus/Casa.

Peste 170 de artiști stradali, din 17 țări, s-au alăturat acestei idei de a transforma o fostă bancă, clădire ce urmează a fi  dărâmată, într-o galerie de artă contemporană temporară.

Clădirea are 5 etaje și este situată pe strada Nürnberger, la numerele 68/69. Fiecare artist a primit o cameră pe pereții căreia să își expună ideile.

The Haus a fost deschisă publicului de la începutul lunii aprilie și poate fi vizitată până la finalul lunii mai,  de marți până duminică.

The Haus 2

Printre artiștii care au participat la proiect se numără 1UP, El Bocho, Klebebande, Emess, Honsar, HRVB + Vidam + Dxtr from The Weird, One Truth, Herakut, Telmomiel și Base23. Aceștia au creat sculpturi, instalații video, au alcătuit realități virtuale, au organizat proiecții, au folosit fotografia sau ilustrațiile pentru a-și face cunoscute ideile.

Clădirea va fi dărâmată în vară, astfel că proiectul „are viață” doar până la sfârșitul lunii mai, după cum anunță reprezentanții grupului pe site-ul de prezentare al proiectului. Până atunci, însă, fosta bancă este o galerie de artă contemporană temporară, ce poate fi vizitată de oricine.

Tha Haus 3

Cei care doresc să viziteze clădirea o pot face în schimbul a 10 euro, cât costă un tur ghidat, de două ore, în limba engleză sau germană. Membrii grupului atenționează, însă, că fotografiatul este interzis. „Simte atmosfera și lasă imaginile să ți se întipărească în minte”, după cum spun chiar ei, Die Dixons.

Sursă foto: www.streetartbln.com