#UNFINISHED21 este o experiență multidisciplinară de o săptămână care se desfășoară online de duminică, 24 octombrie până duminică, 31 octombrie. Anul acesta, UNFINISHED Festival lansează o platformă permanentă de experiență care combină noi modalități de conectare cu arta, muzica, întâmplările și conversațiile în jurul temei ”Midnight”.
Festivalul reunește peste 60 de vorbitori, artiști și muzicieni din întreaga lume pentru a explora numeroasele urgențe cu care ne confruntăm, minutele pe care nu le mai avem, precum și poezia și transformarea pe care o solicită un astfel de moment, scrie e-flux.com.
Participarea la festival se bazează pe un model unic de plată: timpul fiecăruia. Cererile de aderare la experiența multidisciplinară de o săptămână UNFINISHED se închid la 20 octombrie 2021 la miezul nopții (oriunde te-ai afla). Înscrierile se pot face aici.
Programul UNFINISHED este conceput în mod unic pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a comunității sale pe parcursul a opt zile. Începând duminică, 24 octombrie, festivalul este conceput pentru a însoți participanții până duminică 31 octombrie, împletindu-și rutina cu un amestec atent pregătit de conținut la cerere, evenimente live și experiențe conectate.
Fiecare dimineață UNFINISHED începe cu wellness, de la yoga și qi-gong la meditație, în parteneriat cu Wanderlust TV. Momentele meselor sunt împărtășite cu Marija Vogelzang, reprezentantă a designului alimentar, printr-o serie de șapte părți de Filosofie comestibilă.
Participanții se pot întâlni, de asemenea, la prânz, cină sau cafea, stând împreună la mesele virtuale din cafenea. După-amiezile cuprind conversații scurte și o serie de concerte zilnice create de DJ-ul și curatorul de muzică Lexis (Alexis Charpentier), toate accesibile în funcție de fusurile orare ale participanților.
Seara la UNFINISHED va avea loc un program de o săptămână de conversații muzicale deschise de Wanton Bishops din Beirut, continuând cu trupe, muzicieni și grupurile braziliene Avuá, BABY, MACUL și Francisco El Hombre, Violoncelistul multidisciplinar Sergio Castrillon din Helsinki, cantautorul britanic Tatiana DeMaria și cântărețul și muzicianul român de cobza Bogdan Simion.
Discuțiile și conversațiile festivalului vor fi purtate de vorbitori internaționali. Participă scriitorii Tim Urban, Douglas Ruhskoff și Virgine Raisson, designerii de experiență Ida Benedetto și Jason Eppink, organizatorul comunității Jessica Hartzell, antreprenorii culturali Tracey Ryans și Lionel Bensemoun, filozoful Marie Robert, realizatorii de film Eugene Jarecki și Boris Hars-Tschachoti, psihanalistul Maria Homem, artiștii cyborg Neil Harbisson și Pol Lombarte, oamenii de știință de date Dionna McPhatter și Chris Wiggins, fondatorii Conservation Carpathia Barbara și Christoph Prombergerer, artiștii Sebastian Errazurriz și Christoph Niemann, matematicianul Lê Nguyên Huang, mixologul expert în vinuri Néli Pereira Marinela Ardelean, cercetătoare centrată pe oameni Tamika Abaka-Wood, călugăr și consilier Brother Fulfillment, informaticiană Deborah Raji și echipa din spatele Low-Tech Lab, printre alții.
În fiecare zi a săptămânii, jurnaliști se alătură comunității pentru un flux de știri live, iar artistul Alfredo Jaar va analiza imaginile cheie ale presei.
Ziua se încheie cu povești de dragoste modernă, citite de actrița Ana Ularu, în parteneriat cu The New York Times, la fiecare miez de noapte.
Expertul în încredere și mentalitate Jerry Michalski va lansa o inițiativă StoryThreading, în colaborare cu artista Emma Schmidt.
Șapte ilustratori se vor alătura, de asemenea, mișcării UNFINISHED pentru a contribui la un proiect colectiv de benzi desenate.
Platforma UNFINISHED, creată în colaborare cu sistemul de operare [Flow] și găzduită pe Sessions, este concepută în mod unic pentru a se adapta simultan la fusul orar al fiecărui participant, adunând în același timp comunitatea în jurul momentelor cheie live din întreaga lume.
***
UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România, a fost creat în 2016 de Fundația EIDOS ca o experiență de învățare în continuă dezvoltare.
Sursă foto: www.euronews.com