Trei zile într-un sat transilvănean, aproape de pădure, cu muzică, expoziții, proiecții de filme și ateliere creative, cu plimbări pitorești și degustări savuroase. Festivalul „Venetic”, aflat la a doua ediție, se va desfășura între 2 și 4 septembrie 2022, în satul Gherdeal, din județul Sibiu.
„Venetic este festival în care toți avem ceva de experimentat, indiferent de vârstă. Poate deveni locul unde tu și familia ta să vă descoperiți lucruri în comun și pasiuni pe care să le explorați tot restul anului, până când ne vom reîntâlni la următoarea ediție. Împreună creștem povestea Venetic! Suntem la început în demersul nostru, dar vrem să dezvoltăm festivalul în primul rând ca un loc pentru familii moderne, care consideră valoroase timpul petrecut împreună, experiențele artistice și comportamentul îndreptat înspre o gândire sustenabilă. Ne asumăm gustul pentru zone artistice care permit experimentul și mizează pe expresia creativității personale; vrem ca Venetic să se inspire din viziunile artiștilor pe care îi admirăm și din implicarea activă a publicului.”, spune Maria Balabaș, co-organziator al festivalului.
Muzică, expoziții, ateliere și proiecții
Anul acesta, festivalul aduce în prim plan „muzica românească veche și nepereche” cu Trei Parale, jazz contemporan cu Radu Vâlcu Quintet, performance sonor dansant cu Alexander Arpeggio (DE) și Maria Balabaș, sesiune de ascultare cu Mihai Dobre aka Dobrică, petreceri neasemuite cu Bogman.
Cei interesați de expoziții, pot vedea o expoziție de fotografie semnată de Cristina Bobe, portret cinematografic Paul Mureșan, expoziție de sculptură în bronz Cristian Crestincov, proiecții de filme documentare sau de artă pentru copii și adulți deopotrivă.
Pentru copii, puteți opta pentru: ateliere de muzică (Maria Balabaș), artă (Beatrice Iordan) și yoga (Johanna Forsberg). Nu vor lipsi nici plimbări pe dealuri, târgul de viniluri sau de haine vintage, selecția de produse locale.
„Ne dorim ca, în timp, Venetic să devină un spațiu al acțiunilor concrete înspre o viață apropiată de idealul sustenabilității. Gândim activități și soluții pentru ca amprenta de carbon a festivalului să tindă spre zero și pentru ca tu să continui gesturi și atitudini sustenabile în existența cotidiană. Împreună cu voi suntem Venetic. Second Tale.”, transmit organizatorii.
Programul festivalului:
Vineri, 2 septembrie, 17.00-00.00:
proiecție de film de artă
muzică românească veche și nepereche cu Trei Parale
performance audio-vizual cu Alexander Arpeggio (DE) și Maria Balabaș
muzică de dans cu Bogman
expoziție de sculptură în bronz Cristian Crestincov
expoziție de fotografie Cristina Bobe
târg de viniluri sau de haine vintage, selecție de produse locale.
Sambata, 3 septembrie, 16.00-00.00:
jazz contemporan cu Radu Vâlcu Quintet
muzică de dans cu Bogman
invitați surpriză
expoziție de sculptură în bronz Cristian Crestincov
expoziție de fotografie Cristina Bobe
plimbări pe dealuri, târg de viniluri sau de haine vintage, selecție de produse locale.
Duminică, 4 septembrie, 10.00-16.00:
sesiune de ascultare cu Mihai Dobre aka Dobrică
proiecție de film de adulți și copii
expoziție de sculptură în bronz Cristian Crestincov
expoziție de fotografie Cristina Bobe
plimbări pe dealuri, târg de viniluri sau de haine vintage, selecție de produse locale.
Prețul unui bilet este 220 lei/3 zile. Numărul biletelor este limitat.
Pentru atelierele destinate copiilor, organizatorii propun o donație de minimum 30 lei pe zi.
Bine de știut:
Accesul se face cu mașina personală sau cu trenul până în Ucea.
Atenție! Dacă vii cu mașina personală, vei contribui la plantarea unei livezi. Taxa pentru amprenta de carbon este 20 lei / autovehicul.
Poți sta cu cortul sau cu camperul.