Astăzi a fost inaugurat un nou laborator în cadrul Facultății de Inginerie Sibiu, în urma unei investiții de peste 12.000 euro a unei companii din mediul economic sibian. Laboratorul IM-219 se numește acum“EBS Lab” și a fost renovat și reamenajat integral de compania EBS România, oferind astfel condiții îmbunătățite de studiu. Laboratorul a fost dotat cu calculatoare, birouri, scaune și sistem de video proiectare. Aici vor învăța între 60 și 90 de studenți în fiecare zi.

”Aceste cursuri fac parte din inițiativa EBS UNI STEPS, prin care EBS România – filiala Sibiu va oferi posibilitatea studenților de la facultățile de Inginerie și Științe Economice să își aprofundeze cunoștințele de informatică și programare, în paralel cu studiile lor, pe o perioadă de 4 semestre”, a declarat Maria Metz – Senior Vice President, Head of Delivery & Workforce Managemen EBS România.

Prezent la inaugurarea laboratorului, rectorul ULBS, prod. Univ. dr. ing. Ioan Bondrea a subliniat încă odată importanța parteneriatului universitate-mediul de afaceri. ”Faptul că un absolvent al Facultății de Inginerie, Cantemir Mihiu (Senior Delivery Manager, Site Manager Sibiu) se află în conducerea EBS Sibiu este o dovadă că avem absolvenți deosebit de buni, cu care ne mândrim. Acest lucru arată că numai acest fel de parteneriat, între mediul academic și companii poate să aducă plus-valoare absolvenților, să aducă acel echilibru între partea teoretică și cea a aplicațiilor, a practicii. La fel ca și celelalte colaborări, parteneriatul cu EBS România trensformă Facultatea de Inginerie într-un pol de excelență local și regional, un pol de sustenabilitate pentru comunitate. Misiunea universității este de a pregăti studenți buni pentru viața reală, pentru că numai așa putem să aducem bunăstare României, bunăstare care se va răsfrânge asupra tuturor, în special asupra copiilor noștri, care vor veni în facultate”, a declarat Prof. rector Ioan Bondrea.

Filiala Sibiu a EBS Romania sărbătorește 10 ani de la înființare și are două sedii în care își desfășoară activitatea 130 de angajați. Aceștia sunt implicați în proiecte de dezvoltare software, suport tehnic, testare și consultanță pentru clienți de pe piața internațională. Potrivit lui Cantemir Mihu, din cei 130 de angajați, 80 sunt absolvenți ai ULBS, iar aproximativ 70 provin de la Facultatea de Inginerie.

Fondată în anul 2000, EBS România este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții și servicii software din România. Compania s-a impus ca un furnizor de servicii software cu experiență în piața internațională. Cu o echipă de peste 800 specialiști în 6 locații din România oferim dezvoltare, asistență și consultanță de specialitate pentru clienți finali din diverse industrii, furnizori de servicii IT, integratori de sistem și firme de produse software. Serviciile EBS acoperă întregul ciclu de viață al dezvoltării software și management al aplicațiilor.

Sute de proiecte IT de succes pentru clienți din 7 țări confirmă competența tehnică și de business a EBS, precum și capacitatea de livrare a serviciilor la standarde nationale si internaționale.