Când ai copii și nu poți să-i duci în oraș, aduci orașul la ei. Locuim în Mediaș, un oraș mic, dar pitoresc. Cu dealuri, păduri, râu iar în mijlocul orașului se găsește o cetate, ce împrejmuiește case, turnuri și multă istorie. Dacă citești despre oraș, se spune că este un “ muzeu în aer liber”. Dar, cum poți să faci un copil să fie curios și interesat de ceea ce îl înconjoară, mai ales că trăind aici, puține lucruri din oraș îi mai stârnesc entuziasmul?
Astfel, a prins contur Aventuri în Cetatea Soarelui. Am luat câteva simboluri reprezentative din oraș și le-am dat viață prin intermediul poveștii și ale ilustrațiilor lucrate cu măiestrie de Roxi (Roxana Gînfălean). La fiecare desen trimis de ea, se crea un univers nou prin formă și culoare. Iar întrebările legate de oraș, nu au întârziat să apară. În sfârșit, interesul din partea copiilor era viu și autentic.
Pentru cine vrea să treacă dincolo de poveste, da, se poate. Personajele din poveste au corespondenți în viața reală: Piticul-Vede-Tot se numește Turrepitz și stă pe Turnul trompeților, Ursitoarea este Ursitoarea sau Torcatoarea și se află în P-ța George Enescu, Turnul cu Zimți e Turnul Mariei și vă așteaptă în spatele bisericii Sfânta Margareta iar poarta magică e prinsă pe o parte a zidului ce leagă Turnul Mariei de cetate, doar că nu duce la o Grădină Fermecată sau, cine știe unde vă duc pașii.
Identitatea Fetiței-Curcubeu nu o voi dezvălui pentru că ea poate fi orice copil din lumea aceasta.

Prima parte a poveștii, o puteți citi aici.