Atunci când vorbim despre noua realitate, atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în domeniile de activitate precum retail-ul, un cuvânt domină dialogul: este vorba despre digitalizare, despre intervenţia gadget-urilor, tehnologiilor şi soluţiilor IT care generează o adevărată infrastructură ce ne simplifică viaţa fiecăruia dintre noi.

Fie că ne-am folosit de tehnologie pentru a ţine legătura cu cei dragi, pentru a rămâne performanţi la muncă sau pentru a implementa măsurile de siguranţă necesare într-un spaţiu uriaş precum un centru comercial, tehnologia s-a dovedit a fi un real ajutor în perioadele de lockdown şi mult după, iar avansul implementării proceselor de digitalizare a venit ca o rezoluţie naturală.

Mai mult timp pentru noi

Atunci când oamenii îşi imaginau viitorul, tehnologia de ultimă oră, care să ne ajute cu munca de zi cu zi, era un factor indispensabil. Cine nu şi-o aminteşte pe Rosie, menajera robot a familiei Jetson? Astăzi viitorul este mai aproape ca oricând, iar gadget-urile care ne simplifică viaţa acasă sunt şi ele mult mai accesibile. Într-o perioadă agitată şi imprevizibilă, este extrem de important să ne dedicăm timp pentru noi înşine, în timp ce casa noastră rămâne curată.

Altex aduce cumpărătorilor din Promenada Sibiu o gamă vastă de produse dedicate curăţeniei casei. De exemplu, Aspiratorul iRobot Roomba s9, îşi aruncă singur gunoiul, se conectează la WiFi, învaţă harta casei şi se adaptează spaţiului navigând fără greş şi curăţând orice spaţii, oricât de mari ar fi acestea. În timp ce robotul se asigură că spaţiul din jurul nostru este confortabil, noi ne putem relaxa fără a-i deranja pe ceilalţi cu ajutorul ochelarilor audio BOSE Frames Tenor. Aceştia se pot conecta la telefon sau la orice sursă de muzică, oferind o experienţă audio surprinzătoare.

Aproape de cei dragi şi de echipele noastre

Dacă o poză valorează cât o mie de cuvinte, să îi vedem pe cei dragi la un ecran distanţă şi să îi auzim valorează mult mai mult. Felul în care interacţionăm cu ceilalţi, felul în care muncim, toate au suferit o schimbare de paradigmă în ultimii ani, iar tehnologia ne ajută să rămânem conectaţi şi performanţi indiferent de locul în care ne aflăm. Când vorbim despre accesibilitate integrată, ne gândim desigur la Apple, un ecosistem în care laptopul, telefonul, căştile şi toate celelalte device-uri funcţionează sinergic. Fie că alegem un notebook subţire şi uşor precum cele din gama MacBook Air sau un telefon de ultimă generaţie, ca nou-lansatul Iphone 13 PRO, putem fi siguri că avem cei mai buni aliaţi ai performanţei şi conectivităţii în magazinul ISTYLE din Promenada Sibiu, dar şi că suntem doar la un click distanţă de cei dragi!

O lume întreagă la noi acasă

Piese de teatru, concerte, transmisii live din colţuri îndepărtate ale lumii în care nu am mai putut călători. Toate ne sunt acum accesibile, cu un laptop şi o conexiune bună la internet. Unii dintre noi au făcut acest  pas şi au devenit actorii unor spectacole online pentru cei dragi, sau chiar şi-au făcut debutul pe platformele sociale, pe YouTube sau ca gazde ale unor podcast-uri. Felul în care consumăm şi generăm produse culturale s-a schimbat, iar mediul online găzduieşte astăzi un procent covârşitor de forme artistice şi educaţionale pe care ieri nici nu ni le puteam imagina.

Fie că studiem online cursul de istoria artei la care am visat, fie că producem sau ascultăm podcast-uri, sau alte forme de conţinut, tehnologia de astăzi ne simplifică viaţa. Iar pentru tot ce avem nevoie, eMAG vine în ajutorul nostru şi, pe lângă produsele accesibile, ne ajută cu livrarea pe comandă a gadget-urilor de care avem nevoie direct în magazinul staţionar din Promenada Sibiu.

Viitorul este acum

Pentru a celebra tehnologia viitorului şi pentru a demonstra cât de accesibilă este, Promenada Sibiu le promite tututor vizitatorilor o experienţă de shopping inedită de-a lungul lunii noiembrie. Astfel, vizitatorii centrului comercial se pot bucura de un decor interactiv ce îi va imersa direct în viitor: de la holograme prin care clienţii pot păşi, la masă tactilă cu jocuri, selfie-uri digitale cu fundaluri high-tech pentru cele mai cool poze, precum şi o oglindă digitală tactilă.

În luna octombrie a acestui an, Promenada Sibiu a lansat SPOT, o aplicaţie mobilă ce recompensează utilizatorii cu puncte de loialitate pentru fiecare sesiune de cumpărături, oferindu-le astfel access la oferte şi beneficii exclusive, în funcţie de statutul atins în program. Aplicaţia mobilă de recompensare a clienţilor loiali este disponibilă în toate cele 15 centre comerciale ale grupului NEPI Rockcastle din România. Înrolarea în program este gratuită. SPOT poate fi descărcată atât din Google Play, cât şi din App Store.

*Articol publicat în Capital Cultural nr. 29.