A mai rămas puțin timp  pentru înscrierile la  Hackathon-ul Innovation Labs 2016, dedicat tinerilor pasionați de tehnologie din Sibiu care au o idee creativă de produs și vor să testeze experiența unui start-up tehnic. Înscrierile se pot face până pe 10 martie 2016 (inclusiv), prin completarea formularului disponibil pe innovationlabs.ro.

Hackathonul Innovation Labs 2016 va avea loc în weekendul care urmează, respectiv 12-13 martie, în holul Facultății de Inginerie Lucian Blaga (Strada Emil Cioran 4, Sibiu). Evenimentul este o sesiune de 24 de ore în care studenții și tinerii pasionați de tehnologie din Sibiu vor aduce la viață idei inovatoare de tehnologie de produs: participanții pornesc de la o idee pe care o rafinează treptat și o transformă într-un prototip viabil și persuasiv, cu sprijinul mentorilor. Mentorii sunt antreprenori de IT de succes din Sibiu, precum Lucian Todea (creatorul Soft32), Radu Hasan (creator Smart Bill) sau Alexandru Călinoiu (creator Agile Freaks și Omnipaste). La sfârșitul celor 24 de ore, echipele vor prezenta prototipul în fața juriului (format din mentori) iar cele mai bune echipe vor fi selectate pentru a intra în programul Innovation Labs, principalul program de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice din România.

Programul Innovation Labs 2016, organizat de Tech Lounge, în parteneriat cu Orange, Carrefour și The American-Romanian Foundation,  a debutat cu Hackathon-ul din capitală care a avut loc între 5 – 6 martie 2016, în Universitatea Politehnica din București. În weekendul ce urmează, 12 – 13 martie 2016, vor avea loc Hackathoanele din Sibiu, Cluj-Napoca și Timișoara. Termenul de înscriere pentru acestea este  10 martie 2016.

Hackathon-ul de 24 de ore oferă tinerilor șansa de  a-și contura ideile creative mai clar, a le demonstra în practică și a-i convinge pe cei din jur de potențialul lor. Echipele care demonstrează cel mai mare potențial în cadrul Hackathon-ului au șansa de a participa în cadrul unui program de mentorat de trei luni,  alături de unii dintre cei mai cunoscuți specialiști din industriile antreprenorială și IT&C din țară.

În cadrul programului, echipele vor avea acces la echipamente și soluții puse la dispoziție de către partenerii Innovation Labs 2016, precum și la medii de testare reale pentru aplicațiile dezvoltate. Spre exemplu, Orange pune la dispoziție kit-uri Internet of Things (IoT) ce includ SIM-uri M2M, trafic de date național nelimitat și acces la platforma Orange Datavenue. Un alt beneficiu pentru participanți este accesul la informațiile oferite de hotspot-urile Orange Mobile Wi-Fi pentru aplicațiile bazate pe servicii de localizare a mijloacelor de transport în comun, camere IP sau senzori mobili de mediu permanent conectați. Serviciul Flexible Computing va găzdui aplicațiile, iar Orange SMS API pentru interconectarea cu serviciul SMS Gateway va permite trimiterea și primirea de mesaje Application2Person și realizarea de rapoarte în timp real pentru echipele participante la Innovation Labs 2016.

Despre Innovation Labs

Innovation Labs 2016 este un program organizat de către Tech Lounge, Simplon, Fundația Comunitară Sibiu și BanatIT cu sprijinul Orange, Carrefour, The Romanian-American Foundation și al partenerilor: Microsoft, Intel Software, Adobe, IXIA, Ericsson, Bloomberg, Electronic Arts, Cisco Romania, Flashnet, Cyberint, Aqua Carpatica, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), împreună cu partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.