Luna aprilie aduce la TNRS primele reprezentații ale celui mai așteptat spectacol, „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, într-o nouă formulă, cu Miklós Bács (Faust) și Ofelia Popii (Mefisto). La începutul lunii, compania niponă de dans contemporan. „Noism” va susține pectacolul coupé intitulat „The Match Seller’s Tale – Passacaglia”. Spectacolele „Martiri” / „Märtyrer” și „Operele lui William Shakespeare pe scurt”/„Shakespeares Sämtliche Werke (Leicht Gekürzt)” de la secția germană a TNRS se vor juca pe 18, respectiv 24 aprilie. Ce altceva ne-a mai pregătit programul TNRS din luna aprilie? 

Cele două reprezentații ale spectacolului Faust”, programate în luna aprilie, la Sibiu, sunt sold out, iar cele două programate la Budapesta, în cadul Madách International Theatre Meeting (MITEM), în 27 și 28 aprilie, sunt, de asemenea, vândute integral. 

La inițiativa Japan Foundation, cu sprijinul Ambasadei Japoniei, în colaborare cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și Fundația Art Production, Întâlnirile JTI aduc la Sibiu compania niponă de dans contemporan. „Noism” va prezenta pe 5 și 6 aprilie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, spectacolul coupé intitulat „The Match Seller’s Tale – Passacaglia”, în avanpremiera FITS 2017.

Seria evenimentelor speciale extinse în timpul anului  continuă în luna aprilie cu: conferința specială „Despre muzică și întâlniri”, care va fi un dialog între Constantin Chiriac și Vasile Șirli. Evenimentul va avea loc în 7 aprilie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus, iar în 11 aprilie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas, TNRS susține spectacolul lectură „Om fără om (oriunde mă duc, numai de mine dau)”, de Valentin Nicolau, în regia lui Bogdan Sărătean. Pr. Constantin Necula este invitat special al acestei întâlniri.

Accesul la cele două evenimente este liber, în limita locurilor disponibile.

Secția Germană a TNRS prezintă în luna aprilie „Martiri” / „Märtyrer”, spectacol regizat de Radu-Alexandru Nica, programat pe scena naționalului sibian în 18 aprilie, de la ora 19:00. Pentru rolul Georg din acest spectacol, Iustinian Turcu este nominalizat în acest an la premiile UNITER, categoria „Debut”. Producția „Operele lui William Shakespeare pe scurt”/„Shakespeares Sämtliche Werke (Leicht Gekürzt)”, în regia lui Daniel Plier, revine pe scena TNRS în 24 aprilie, de la ora 19:00. Spectacolele Secției Germane sunt prezentate în limba germană, cu traducere în limba română.

Studenții departamentului de Arta Teatrală din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, au programat câteva spectacole, la care intrarea este liberă, pe bază de rezervare la Agenția Teatrală, pentru luna în curs: „Viaductul”, în regia Ancăi Bradu, două reprezentații ale spectacolului „Iubirea la oameni”, de Dmitri Bogoslavski, în regia lui Bogdan Sărătean și, în încheierea lunii, spectacolul „Rezistență (Happening)”, de Ioana B. Jucan.

Accesul publicului la spectacolele TNRS se face exclusiv pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, precum și în rețeaua națională a magazinelor Germanos, Orange și Vodafone, Librăriile Humanitas și Cărturești sau online, pe www.eventim.ro. În limita locurilor disponibile, se pot achiziționa bilete și în seara spectacolului, cu 30 de minute înainte de începere.

Programul de spectacole al Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a programului este disponibilă pe www.tnrs.ro.