Reprezentanții Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) anunță, în premieră, lansarea unui abonament cu prețul de 500 lei pentru toate reprezentațiile online FITS 2021. Prețurile biletelor pentru spectacolele din acest an sunt afișate de joi, 15 iulie, pe pagina web a evenimentului, www.sibfest.ro. Biletele vor fi puse în vânzare joi, 22 iulie.

Cea de-a 28-a ediție a FITS oferă publicului variante de bilete individuale pentru reprezentații fizice și online, dar și abonamente pentru mediul online.

„Știm că în această perioadă puteți fi plecați în diferite colțuri ale lumii și din acest motiv lansăm pentru voi un abonament special, de aproximativ 100 de euro, prin intermediul căruia puteți să vedeți peste 100 de spectacole online, pornind de la Kibbutz Contemporary Dance Company, la Batsheva, de la Akram Khan, la María Pagés”, a declarat Constantin Chiriac, președintele FITS și directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu (TNRS).

Biletele pentru spectacolele care au loc în spații închise costă între 20 de lei și 150 de lei, iar cele pentru reprezentațiile online, în direct sau înregistrate, între 20 de lei și 75 de lei.

Cei care nu pot fi prezenți la Sibiu pot urmări integral Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu în mediul online, contra unui abonament de 500 lei, care oferă acces la toate spectacolele transmise în direct din sălile de spectacole și din restul spațiilor indoor unde au loc reprezentații cu public, precum și la spectacolele online înregistrate. Abonamentul va fi disponibil pentru achiziționare din data de 22 iulie, odată cu punerea în vânzare a biletelor pentru FITS.

Toate manifestările programate în spații deschise sunt oferite gratuit publicului. De asemenea, o serie de spectacole din mediul online vor fi gratuite pentru iubitorii de teatru.

Tema ediției din acest an a FUTS este „Construim speranța împreună/Building hope together” și are o triplă dimensiune: fizică, hibridă și online.

*Foto: Visul lui Don Quijote_Quixote_Grupo Puja_foto credit Dag Jenssen