MuseumsQuartier din Viena face apel pentru rezidență către artiști, curatori și teoreticieni ai artei, în perioada 22 octombrie – 06 decembrie 2020. Se pot înscrie artiști din Republica Slovacă, Slovenia, Republica Cehă, Ungaria, Croația și România.

Programul de rezidență Museum Quartier din Viena (MQ AiR) se bazează pe eforturile pe termen lung ale Fundației Erste de a sprijini arta contemporană și creatorii săi, în special în regiunea Europei Centrale, de Est și de Sud-Est.

Programele MQ AiR sunt implementate de tranzit, Asociația Igor Zabel (IZA) și Kontakt. Colecția de artă. Kontakt va coopera cu WHW Akademija care operează în Zagreb. 

Rezidența MuseumsQuartier din Viena oferă un sejur tinerilor artiști, curatori și teoreticieni ai artei care se deplasează pe scena artei contemporane din Republica Cehă, Ungaria, România, Slovacia, Slovenia și Croația. Rezidentul are ocazia să trăiască și să lucreze la Viena timp de două luni într-unul dintre studiourile MQ pentru oaspeți chiar în centrul Vienei. Apartamentele pot fi folosite ca spații de locuit și de lucru, dar nu sunt potrivite pentru lucrări mari. În timpul șederii lor, participanților li se oferă diverse opțiuni de întâlnire și o bursă lunară de 1.050 EUR.

Artiștii, curatorii și teoreticienii artei din Republica Cehă, Ungaria, România, Slovacia și Slovenia sunt invitați să răspundă la acest apel.

Rezidenții vor fi selectați de o comisie formată din membri ai tranzit.cz, tranzit.hu, tranzit.ro, tranzit.sk, Fundația Erste, Asociația Igor Zabel și Kontakt. Colecția de artă.

Înregistrare până la 6.12.2020
Durata rezidenței: 2 luni

Date pentru fiecare țară:

Republica Slovacă: Mai – iunie 2021
Slovenia : iulie – august 2021
Republica Cehă : septembrie – octombrie 2021
Ungaria : octombrie – noiembrie 2021
Croația WHW Akademja: octombrie – noiembrie 2021
România : noiembrie – decembrie 2021

Un singur candidat poate fi selectat din fiecare țară. Solicitanții care au obținut deja această rezidență în anii precedenți sau care au participat la Bursele pentru curatori și artiști la Academia de vară din Salzburg, nu li se va acorda prioritate.

Rezidenții selectați vor fi anunțați până la sfârșitul lunii ianuarie 2021.

Mai multe detalii despre rezindeță și ce trebuie să faci ca să aplici, găsiți aici: http://sk.tranzit.org/en//0/2020-10-22/viedni-artists-in-residence-programme-at-museumsquartier-in-vienna.