O parte din filmele ce vor fi prezentate în ediția din acest an a Festivalului de Film Transilvania vor fi spaniole, în urma unui parteneriat cu Festivalul Internațional de Film de la San Sebastián, anunță organizatorii TIFF (Transilvania International Film Festival).

Cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional  de  Film  Transilvania  va avea loc între 23 iulie și 1 august 2021. Festivalul va cuprinde un program amplu, Focus Spania, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții.

Ca parte a acestui program, Festivalul Internațional de Film de la San Sebastián (SSIFF) devine partener al TIFF și propune o selecție puternică de filme spaniole în “Carte blanche: San Sebastián”.

Printre cele 10 titluri recente alese de selecționerii festivalului se numără și comedia care va deschide cea de-a 20-a ediție TIFF. Filmul “Dineu cu vecinii de sus”/”The People Upstairs”, în regia lui Cesc Gay, este programat pentru vineri, 23 iulie, de la 21:00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca:. Biletele sunt puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro.

„Festivalul de la San Sebastián este nu doar unul dintre favoritele mele absolute (un oraș seducător pe malul oceanului, cu o gastronomie de invidiat, o echipă entuziastă și selecție de top), ci și un rezervor inepuizabil de filme pentru selecția TIFF-ului din fiecare an, în special spaniole și latino-americane”, spune directorul artistic TIFF, Mihai Chirilov. De cealaltă parte, Jose Luis Rebordinos, directorul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastián, spune că „TIFF este locul perfect pentru un showcase al cinematografiei spaniole contemporane, o selecție interesantă de filme, unele proiectate recent în diferite secțiuni ale festivalului nostru.”

Sursă foto: Cluj.info