Actorul, regizorul și producătorul american Nicolas Cage va fi prezent în România, în perioada 31 mai-2 iunie, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Acesta va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale, în cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 1 iunie, în Piaţa Unirii. Spectatorii vor putea vedeam apoi filmul „Faţă în faţă/ Face/Off” (r. John Woo), în care Nicolas Cage interpretează, alături de John Travolta, alternativ, rolul unui ucigaş psihopat şi al poliţitului care se află pe urmele lui.

Pe 2 iunie, de la ora 21:30, la Castelul Banffy de la Bonţida, va rula filmul horror „Mandy” (2018, r. Panos Cosmatos), în care Cage joacă rolul unui bărbat ce vrea să răzbune moartea iubitei lui.

În aceeaşi zi este programat un masterclass, întâlnire unică între actor şi publicul festivalului, moderată de directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov.

Marcel Iureș- Premiul de Excelență la TIFF 2019

Anul acesta, Marcel Iureș, unul dintre cei mai aclamați și iubiți actori români de teatru și film, va fi celebrat la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. La gala de închidere din 8 iunie, pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca, unde a și debutat în urmă cu 40 de ani, actorul va fi distins cu Premiul de Excelență – un omagiu adus activității sale artistice impresionante.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2019 va avea loc în perioada 31 mai – 9 iunie. Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului – deschide ediția din acest an. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache,scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

Programul celei de-a 18-a ediții  include, și în acest an, peste 200 de titluri venite din întreaga lume. Printre cele mai recente opere confirmate se numără laureați de vârf ai marilor festivaluri internaționale, noile filme ale unor cineaști prezenți la edițiile anterioare ale TIFF-ului, două comedii populare semnate de regizori consacrați și o proiecție special comemorativă din filmografia unui autor clasic recent dispărut.

Mai multe detalii despre  filme, invitați și evenimente conexe găsiți pe tiff.ro.

sursa foto: independent.co.uk