Câte personaje încap într-un actor? Dar câte personalități încap într-un singur rol? Nu știm să răspundem primei întrebări, dar parcă am răspunde celei de-a doua: douăzeci și patru.

Leonardo DiCaprio se aventurează într-un proiect grandios, jucând un personaj cu douăzeci și patru de personalități. Este vorba de ecranizarea cărții “The minds of Billy Milligan”, Billy Milligan fiind cel care în anii 70 a reușit să scape de închisoare după ce a fost acuzat de viol, pledând ca suferind de sindromul personalităților multiple. Billy Milligan este primul american achitat pentru crimele sale pe fondul tulburărilor provocate de acest sindrom.

Așadar, Leonardo diCaprio va fi dirijorul unei orchestre cu douăzeci și patru de instrumentiști-personalități, care mai de care mai diferiți: un dandy englez, un copil de trei ani suferind de dislexie, un pictor, o tânără lesbiană. Paisprezece dintre aceste personalități sunt dintre cele considerate indezirabile, printre care numărându-se tâlhari și criminali.

Filmul se numește The crowded room iar scenariul este semnat Janson Smilovic și Todd Katzberg, iar până să se ajungă la Leonardo diCaprio, au fost luați în considerare pentru rol actori precum Johnny Depp, Matthew McConaughey, John Cusack, Brad Pitt și Sean Penn. S-a ajuns la varianta actuală cumva natural, DiCaprio sperând la acest rol de aproape 20 de ani, arătându-se interesat de proiect încă din 1997. Să fie acesta primul mult așteptat dar și meritat Oscar pentru DiCaprio?