Filmul „Aferim!”, în regia lui Radu Jude, câștigătorul trofeului „Ursul de Argint” la Festivalul de Film de la Berlin din acest an, ajunge la Sibiu. Proiecția de gală va avea loc la Teatrul Gong, duminică, 15 martie, de la orele 18:00 și 20:30.  Vor  fi prezenți și actorii Teodor Corban și Alexandru Dabija, scenaristul Florin Lăzărescu și regizorul Radu Jude. Pelicula va mai fi proiectată vineri, 13 martie, de la orele 18:00 și 20:30 și sâmbătă, 14 martie, de la ora 20:00.

 „Pe lângă cele 5 proiecții din weekend, vom organiza și o serie în matineu, luni, 16 martie, dar cu circuit închis, pentru elevii de liceu și profesorii acestora. La finalul proiecțiilor vor fi organizate sesiuni Q&A, cu întrebări și răspunsuri pe marginea filmului.” a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong din Sibiu.

  „Aferim!”, în regia lui Radu Jude, este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma). Deși este construit pe convenția unui film de epocă, în alb-negru, filmul se remarcă printr-o surprinzătoare prospețime și caută în trecut cauzele intoleranței etnice de azi. Din distribuţia peliculei fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

 Accesul publicului la oricare din proiecții se face pe baza biletelor puse în vânzare exclusiv la sediul teatrului din strada Alexandru Odobescu nr. 4 sau la intrarea în sala de spectacol, cu 30 de minute înainte de începerea proiecției, în limita locurilor disponibile. Vânzarea biletelor începe luni, 9 martie, ora 10:00. Prețul unui bilet este de 10 lei, tarif unic. Filmul are o durată de 105 minute și nu este recomandat celor sub 15 ani.