Pianistul și compozitorul italian Ludovico Einaudi a acceptat provocarea celor de la Greenpeace și a cântat, zilele trecute, la pian, pe o platformă plutitoare, în mijlocul Oceanului Arctic.

Totul face parte dintr-o campanie pentru  protejarea Oceanului Arctic, cea mai puțin protejată arie naturală din lume. Pianistul a cântat în premieră compoziția Elegie pentru Oceanul Arctic, compusă special pentru acest moment, în Svalbard, Norvegia, potrivit editorilor de la classicfm.com. Momentul a fost înregistrat video și este cu atât mai spectaculos cu cât surprinde mișcările naturale ale ghețarilor. Ideea a aparținut celor de la Greenpeace care își propun astfel să atragă atenția asupra încălzirii globale.

greenpeace

Sursa foto: greenpeace.org

Oceanul Arctic devine din ce în ce mai vulnerabil la exploatarea peștelui și foraje întrucât suprafața de gheață care acoperă oceanul a fost în scădere, în ultimii ani.

De asemenea, reprezentanții Greenpeace încearcă să-i convingă pe reprezentanții guvernelor din Norvegia, Danemarca și Islanda să se implice în protejarea Oceanului Arctic. Potrivit Greenpeace, cele trei țări s-au împotrivit măsurii de protecție.

greenpeace 1

Sursă foto: greenpeace.org

Nu întâmplător, însă, a susținut Einaudi acest moment duminică, 19 iunie. Potrivit datelor oferite de reprezentanții Greenpeace, în perioada 20-25 iunie are loc, la Tenerife, Spania, o întâlnire  unde se va lua în discuție protejarea Oceanului Arctic. Este vorba despre Convenția OSPAR de protejare a mediului marin din Atlanticul de nord-est. Propunerea de protejare vizează 10 la sută din suprafața oceanului, o suprafață aproximativ egală cu cea a Regatului Unit.

de Adela Cândea