La Edinburgh, în Scoția, va avea loc în această vară cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional ce poartă numele orașului, cel mai mare festival al artelor din lume.

Festivalul va avea loc în perioada 4-28 august 2017 și este o ediție aniversară. Se împlinesc 70 de ani de la prima ediție din 1947.

„Veniți alături de noi pentru a celebra 70 de ani de artă și virtuozitate, de spectacole extraordinare, scriitori, directori, coregrafi și compozitori, alături de oameni din tot orașul și din toată țara, reuniți pentru a-și împărtășii propria poveste și propria cultură”, transmit organizatorii evenimentului.

Festivalul se va deschide vineri, 4 august, cu un spectacol de stradă numit Bloom, o proiectare în viitor a visului celui care a fost unul dintre președinții Festivalului Internațional de la Edinburgh.

„În anul 1947, Sir John Falconer a vorbit despre ambiția lui ca festivalul să devină o platformă pentru înflorirea spiritului uman. 70 de ani mai târziu, Edinbughul a reușit să înflorească în cel mai frumos mod. A reușit să inspire orașe din toată lumea, jucând un rol important în apariția unor noi festivaluri în Europa, America și Asia. A glorificat, în fiecare an, de la prima ediție, cele mai importante realizări artistice, prin diversitate și creativitate”, spun organizatorii.

Bloom este un eveniment outdoor unic, ce marchează transformarea orașului din ultimii 70 de ani, de la atmosfera apăsătoare de după război până la explozia de culoare și spectacol din zilele noastre. Mai multe clădiri din oraș vor fi laminate. Luminile vor fi însoțite de instalații de sunet și proiecții 3D.

„Va fi un spațiu captivant, cu multe culori, texturi, sunete și senzații, un loc unde imaginile se vor schimba cu viteza gândului, risipindu-se în locuri îndepărtate cu viteza luminii”, transmit organizatorii.

Bloom este realizat de câștigătorii premiului Tony, 59 Productions, cei care au realizat și proiectul controversat Harmonium Project în 2015 și The Standard Life Opening Event: Deep Time, în 2016. Evenimentul este creat în parteneriat cu reprezentanții Universității din Edinburgh.

Evenimentele din cadrul festivalului sunt împărțite în mai multe categorii și vor avea loc în sute de spații de joc, mai mult sau mai puțin convenționale: cabaret, spectacole pentru copii, spectacole de comedie, dans, teatru și circ, expoziții, muzică, musicaluri, spectacole de operă, workshopuri, întâlniri, discuții, conferințe.

Mai multe informații despre ediția din acest an a festivalului, program, artiști și modul de achiziționare al biletelor, găsiți aici.

Sursa foto: www.eif.co.uk