Într-o epocă a digitalizării generale, Tablon propune  redescoperirea bucuriei lucrului hand made și ne provoacă să devenim designeri inspirați.

În spatele acestui instrument creativ, se află Eugenia și Mihai Ragea, iar sursă de inspirație în creionarea Tablonului a fost joaca alături de fetița lor. Cei doi antreprenori sunt absolvenți ai Universității de Urbanism și Arhitectură și lucrează în același domeniu – arhitectură, design grafic, design de interior – de la absolvire și până astăzi.  Pentru dezvoltarea Tablon, s-au asociat cu un prieten care s-a îndrăgostit de produs.

Concret, Tablon este jocul construit după o regulă simplă: într-o ramă se introduc planșe cu forme și culori diferite. Planșele pot fi așezate strat cu strat, într-o ordine prestabilită sau aleatoare, cu scopul de a obține un anumit model sau, dimpotrivă, de a experimenta liber. E o joacă, una creativă, dar rezultatul este de pus în ramă: un tablou.

Creezi. Recreezi. Decorezi

După ce creezi opera dorită, poți agăța tabloul rezultat pe perete sau îl poți așeza pe un raft de bibliotecă. Dacă, după o vreme, te plictisești de tabloul-decor, nu îți rămâne decât să îl dai jos și să creezi altceva. În ceea ce privește gradul de dificultate al jocului, Eugenia și Mihai spun că jocul a fost testat de foarte multe persoane, de persoane care nu se ocupă cu arta sau cu proiectarea. Deci, nu este un joc, cum ar putea părea, prea artistic. E doar un prilej să îți descoperi latura artistică ascunsă și bucuria că poți realiza adevărate tablouri abstracte.

5 motive pentru care îți trebuie un Tablon în casă

  1. Te scoate din rutină. Viața de zi cu zi impune un program, un ritual, îți găsești prea puțin timp, disponibilitate pentru tine și preocupările tale. Tablon e instrumentul la îndemână, îl ai acasă și reușește să te deconecteze de la stresul cotidian.
  2. Te determină să îți exersezi manualitatea.
  3. Se adresează oricărei categorii de vârstă, indiferent de gen, ocupație sau educație. În plus, dacă ești în căutarea unui cadou inspirat, Tablon este alegerea perfectă!
  4. Este ușor de folosit, oferă nenumărate posibilități de explorare vizuală și exercițiu combinativ.
  5. Rezultatul final: un tablou. Joaca, priceperea ta fac ca Tablon să devină tablou, un tablou care poartă semnătura ta.

Comunitatea Tablon

Atât Eugenia, cât și Mihai spun că prietenii lor au avut un rol important în perfecționarea jocului, iar cei care au comandat primele seturi TABLON le-au devenit, la rândul lor, prieteni. Pot spune că sunt o comunitate, se întâlnesc la evenimente precum Made in RO – Industrii Creative. Obiectivul declarat al celor doi antreprenori este să facă TABLON cunoscut atât în țară, cât și în lume, dar fără să renunțe la simplitatea și onestitatea care caracterizeaz un business de familie.

de Camelia Matei