Regizorul Cristi Puiu a primit Premiul pentru regie, la secțiunea Encounters, pentru filmul „Malmkrog”, în cadrul celei de-a 70-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Este al doilea premiu pe care Cristi Puiu îl primește la Berlin, după Ursul de Aur pentru scurtmetraj de la ediția din 2004 a Berlinalei.

Secţiune competiţională Encounters este inclusă de anul acesta în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, cu scopul de a susţine noile voci din cinematografie.

„Malmkrog” este al șaselea lungmetraj realizat de Cristi Puiu și a avut premiera internațională în cadrul secțiunii Encounters a Berlinalei, fiind proiectat chiar în deschiderea secțiunii.  Filmul a intrat în competiție cu alte 14 filme din întreaga lume. 

Scenariul filmului a fost scris Cristi Puiu, fiind o adaptare după „Trois entretiens”, de Vladimir Soloviov. Din distribuție fac parte actorii: Frederic Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaite, Marina Palii, Ugo Broussot, Istvan Teglas. Filmările au fost realizate în județul Sibiu, la Conacul Apafi, din satul Mălâncrav.

Filmul a fost realizat de producţie Mandragora, împreună cu co-producătorii: Iadasarecasa (România), Sense Production, Cinnamon Films (Serbia), Film i Vast, Doppelganger (Suedia), Bord Cadre Films (Elveţia), Produkcija 2006 Sarajevo (Bosnia şi Herţegovina), Sisters and Brothers Mitevski (Macedonia de Nord).

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin se încheie duminică, 1 martie, iar spectatorii vor putea revedea mai multe filme prezentate în diferite secţiuni.