În perioada 1 – 30 noiembrie 2017, Muzeul Național Brukenthal organizează concursul de creativitate pentru copii „Spune o poveste în Palatul Brukenthal!”. Părinții sunt îndemnați să trimită poveștile copiilor prin poștă, la adresa Muzeului Național Brukenthal.

De-a lungul ultimilor zece ani, Muzeul Național Brukenthal a desfășurat o serie de campanii de popularizare informativă, în care s-a spus povestea lui Samuel von Brukenthal, a soției lui, Sophia, a Palatului Brukenthal, a motanilor Antonello și Donatello care locuiesc în palat, și a ceasului de buzunar al baronului. Acum a venit timpul să ascultăm povestitorii cu cea mai vie imaginație – copiii.

Având ca sursă de inspirație imaginea de afiș a concursului, în care se regăsesc Samuel și Sophia von Brukenthal, palatul, ceasul și motanii, copii sunt invitați să dezvolte o poveste pe care să o trimită, împreună cu părinții lor, organizatorilor, la adresa Muzeul Național Brukenthal, Piața Mare, Nr. 4-5, Sibiu, 550163, cu mențiunea Pentru Concursul „Spune o poveste în Palatul Brukenthal”.
Nu există limite de creativitate în redactarea textului. Acesta poate fi scris de copii, sau transcris de părinți (în cazul în care copilul știe să povestească dar încă nu știe să scrie foarte
bine), poate include desene și nu implică necesitatea contextualizării istorice. Textul trebuie scris obligatoriu în limba română.

La concurs se pot înscrie copii de vârstă școlară și gimnazială. Datorită faptului că autorii sunt minori, textul poveștii trbuie să fie însoțit de o declarație de accept, din partea părinților. Acest lucru este necesar atât pentru participarea la concurs, cât și pentru folosirea de către organizatori a materialului trimis în articole de specialitate, prezentări de pedagogie muzeală sau pentru a fi distribuit prin diferite canale de comunicare  (publicații și online). De asemenea trebuie menționat numele complet al autorului și vârsta, titlul poveștii, precum și datele de contact ale unuia dintre părinți (telefon mobil sau adresă de email) pentru comunicare în eventualitatea câștigării unui premiu.

Jurizarea se va desfășura în perioada 6 – 11 decembrie, pe categorii de vârstă (școlară, respectiv gimnazială), și va avea în vedere creativitatea, originalitatea și, mai ales, talentul de povestitor al autorului. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc sâmbătă, 16 decembrie, la orele 14:00, în Salonul de Muzică din Palatul Brukenthal. Cu acest prilej, micuții povestitori vor avea ocazia să își citească sau să își spună poveștile, în palat.

Premiile constau din obiecte cuprinse în noua serie de produse personalizate pentru copii, iar ciocolata Brukenthal va fi nelipsită.
Pentru copiii premiați care nu vor putea participa la festivitatea de premiere, povestea va fi citită în Salonul de Muzică de un „povestitor” din partea muzeului, iar premiul și diploma vor putea fi ridicate de la secretariatul instituției în condiții stabilite de comun acord cu părintele de contact.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe site-ul Muzeul Național Brukenthal, sau la adresa de e-mail, info@brukenthalmuseum.ro