Ce oferă arta omului? Fascinație și bucuria de a fi martorul ei, de a o atinge, de a o auzi… 2015 a cuprins multe manifestări ale artei, iar dacă ar fi să vorbim despre începutul lui ne amintim mai ales viscerala coloană sonoră a filmului Birdman. Ba nu! A personajului sonor căruia bateristul Antonio Sánchez i-a dat viață.

Și dacă începutul anului a sunat a Sánchez, sfârșitul lui ni-l aduce prin cei de la Twin Arts, direct în București. Acesta va concerta alături de Migration pe 6 decembrie, ora 20:00, la Sala Radio din Bucureşti în cadrul Jazz Night Out, alături de Seamus Blake (saxofon), John Escreet (pian), Matt Brewer (contrabas).

La cei 44 de ani, Antonio Sánchez este câștigătorul a 4 premii Grammy. Tot 4 sunt și albumele proprii, Migration (2007), Live in New York (2010), New Life (2013) și Three Times Three (2014 în Europa și 2015 în S.U.A.) la care se adaugă colaborări cu Avishai Cohen (2001), Michael Brecker (2004) sau Gary Burton, Dianne Reeves, Joshua Redman, John Patitucci, Dee Dee Bridgewater.

A really cool guy, cum l-a numit Michael Keaton, Sánchez e pe deplin conștient de puterea pe care instrumentul său o are pentru a surprinde trăirile, stările prin care un personaj trece. Concentrat pe expresivitate, acesta explorează abil și consecvent teritoriul sonor cu fiecare album al său.

Biletele pentru evenimentul din seara aceasta costă 95, 135, 155 de lei, în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim.

Născut în Mexic, Sánchez a început să cânte la tobe de la vârsta de 5 ani. Mai întâi a obținut o diplomă pentru pian clasic din partea Conservatoriului Național din Mexico, pentru ca apoi să se mute în Boston și să studieze jazzul la Berklee College of Music şi New England Conservatory unde a absolvit cu Magna Cum Laude în Jazz Studies. Are un master în Jazz Improvization, iar primul său album solo (2007) a fost înregistrat alături de celebrităţi ca Pat Metheny (în al cărui grup cânta de 15 ani), Chick Corea, Chris Potter, David Sanchez şi Scott Colley.