Palatul Brukenthal va găzdui de miercuri, 9 decembrie, o expozitie dedicată editurii Humanitas, la împlinirea a 25 de ani de la  înființare.

„Curioşii grafologiei, pasionaţii de micro-istorie şi de fotografie, dar şi toţi cei care au simţit că Humanitas i-a ajutat să trăiască, vor găsi în această expoziţie fragmente din timpul personal al unor autori, precum şi din cel al editurii. Astfel, vizitatorii vor avea ocazia să pătrundă în intimitatea persoanelor şi evenimentelor care au contribuit la ceea ce înseamnă astăzi librăria. Trecerea timpului şi relaţiile interumane sunt cele două laitmotive care se întrepătrund constant în această expoziţie. După 25 de ani de la înfiinţare, librăria nu este doar una din cele mai importante edituri din România. Ea a fost şi este un factor esenţial în procesul de sedimentare şi, totodată, de redefinire a identităţii noastre, atât la nivel individual, cât şi colectiv”, transmite curatorul expoziției, Alexandru-Ilie Munteanu.

„25 deani de Humanitas. Povestea Humanitas în scrisori, obiecte şi manuscrise” va fi deschisă miercuri, 9 decembrie, de la ora 13.00, în Cabinetul de Cartografie al Palatului Brukenthal. Expoziția va putea fi vizitată până în 4 ianuarie 2016.