Librăria Habitus te provoacă la lectură și îți face cadou o carte al unuia dintre cei mai apreciați scriitori ruși – Alexandr Soljenițîn, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1970.

Concursul organizat împreună cu Librăria Habitus vă oferă cadou cartea Casa MatrioneiIncident la gara din Kocetovka, de Alexandr Soljenițîn. Cartea a apărut în anul 2010, la Editura Univers, în traducerea Anei Mihăilescu și conține două nuvele, prin care Soljenițîn reușește să facă o descriere extraordinară, profundă a sufletului uman. Personajele impresionează și emoționează cititorul prin simplitatea, onestitatea, demnitatea și sensibilitatea de care dau dovadă.

Soljenitin-carte

Casa Matrionei, una dintre cele mai frumoase şi mai emoţionante proze ale lui Soljenitîn, este povestea unui profesor de matematică exilat în propria patrie, care porneşte în căutarea Rusiei profunde, idealizate, acea Rusie încă pătrunsă de fiorul creştin pe care regimul stalinist n-a reuşit să-l înăbuşe. La capătul călătoriei sale, profesorul găseşte adăpost în izba Matrionei, o femeie simplă, graţie căreia descoperim noi faţete ale sufletului slav, atât de drag autorului.
În Incident la gara din Kocetovka, adjunctul unui şef de gară dintr-o localitate uitată de lume, care a îmbrăţişat cu entuziasm şi candoare cauza comunistă, este nevoit să hotărască soarta unui om şi cade pradă scepticismului, ruşinii şi îndoielilor.
Cum poți câștiga cartea?

Pentru a intra în posesia cărții și a vă înscie la concurs, lăsați un comentariu la această postare pe site, prin care să răspundeți corect la întrebarea „Care a fost titlul inițial al povestirii Casa Matrionei?”. Răspunsul îl puteți găsi dacă lecturați articolul  scris recent de Marian Coman.

Perioada de concurs: 28 februarie- 6 martie 2016

Câştigătorul va fi anunțat în data de 7 martie.