Actorul Leonardo DiCaprio a câștigat  premiul Oscar la categoria cel mai bun actor în rol principal pentru rolul din filmul „The Revenant”.

La această categorie au mai fost nominalizați:

Bryan Cranston – „Trumbo”
Matt Damon – „The Martian”
Michael Fassbender – „Steve Jobs”
Eddie Redmayne – „The Danish Girl”

Mulţumesc Academiei, tuturor celor care au fost alături de mine. Le mulţumesc celorlalţi nominalizaţi din aceşt an pentru performanţa lor incredibilă. Revenant a fost rezultatul unei munci teribile, unui efort extraordinar. Îţi mulţumesc Tom Hardy, pentru prietenia pe care mi-ai arătat-o, pentru talentul tău, a spus DiCaprio, în discursul de după primirea Oscarului.

Acest film este despre relaţia dintre om şi lume”, a adăugat Leonardo DiCaprio. Acesta a vorbit şi despre efortul  pe care l-a presupus realizarea peliculei, iar ca de fiecare dată, a militat pentru protejarea mediului înconjurător. Schimbarea climatului ne va afecta pe toţi”, a mai spus Leonardo DiCaprio.

Filmul „The Revenant” este inspirat din romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar îpersonajul princiapl este Hugh Glass care este prins de un urs grizzly şi sfârtecat.

Condiţiile de la filmari au fost extrem de dure. Regizorul Alejandro Inarritu a filmat doar o singură oră pe zi în natură pentru a putea folosi lumina naturală în film. Pentru a fi cât mai convingători, actorii au dormit în carcase de animale. Iar într-una dintre scene, Leonardo Di Caprio a mânancat ficat crud de bizon.

sursă foto