Librăria Habitus a lansat a doua ediție a  concursului Ne ținem de carte, menit să încurajeze  elevii să citească de plăcere. Se adresează liceelor din Municipiul Sibiu și va fi activ pe perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2015. Liceul care la sfârșitul campaniei va aduna cele mai multe puncte, conform regulamentului, va primi pentru bibliotecă 50 de cărți din partea librăriei.

„Într-o prima fază, ne dorim să-i aducem pe tineri într-un spațiu care să le ofere alternativa lecturii și posibilitatea de a lua parte la diferite evenimente culturale prin oferirea reducerilor la cumpărarea cărților. Fiind un concurs, apelăm și la spiritul de competiție și la ceea ce poate întări sentimentul de apartenență la un grup specific, un grup solidar în care fiecare poate contribui și fiecare poate avea un cuvânt de spus. În acest fel, lectura va deveni locul comun al unui beneficiu pentru elevi, profesori și școală. Vrem să încurajăm accesul la carte și să mediem, cu adevărat, întâlnirea dintre tineri și ceea ce poate părea un obicei desuet și lipsit de finalitate. Se uită însă că dincolo de bucuria simplă sau de plăcerea ce poate surveni în timp, lectura informează și formează. Cultura generală, modul în care gândim, imaginația, gusturile sunt, toate, modelate și de lecturile pe care le avem”,spun organziatorii concursului.

participanti_concursREGULAMENT :

  1. Concursul NE ȚINEM DE CARTE se adresează liceelor din Municipiul Sibiu și va fi activ pe perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2015.
  2. Participanții sunt elevi ai liceelor din Municipiul Sibiu, ei făcând dovada de apartenență prin carnetul de note.
  3. Elevii participanți beneficiază de 10% reducere la toate titlurile existente în Librăria Habitus din Sibiu, cu excepția cărților aflate deja la o promoție.
  4. Pentru fiecare elev care cumpăra o carte[1] din librăria Habitus, liceul de care aparține va primi 1 punct. În librărie va fi expus un panou care va prezenta clasamentul actualizat – în dreptul fiecărui liceu participant se vor afla toate punctele strânse de către elevii săi.
  5. Elevii pot participa de câte ori doresc pe durata competiției, adunând puncte pentru liceul lor.
  6. Fiecare elev participant va fi rugat să nominalizeze profesorul său preferat. Primii trei profesori cu cele mai multe voturi vor fi premiați.
  7. Liceul care la sfârșitul campaniei adună cele mai multe puncte va primi pentru bibliotecă MARELE PREMIU constând în 50 de titluri. În cazul în care două licee se vor afla la egalitate, câștigatorul va fi desemnat prin tragere la sorți.

Nu sunt eligibile participării în concurs achizițiile de cărți de colorat.