Ca în fiecare an, Compartimentul pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județeane ASTRA Sibiu sărbătorește  copilăria.

„Joi, 31 mai 2018, la ora 12:00, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, vă invităm la un spectacol dedicat tuturor copiilor care va avea loc în Foaierul Bibliotecii (parter, corp B). Avem un program încărcat cu momente speciale de dans sportiv, dans de societate, o expoziție de expoziție de păpuși din toată lumea, o lansare de carte pentru copii, prezentare de costum popular și recitaluri sensibile, de poezie.

Ne vom bucura de prezența unor artiști consacrați, precum și a unor artiști în devenire, după cum urmează, în ordinea intrării în fața publicului: ”Ursuleții năzdrăvani”, adică elevii de la Școala Gimnazială nr. 3 Cisnădie, coordonați de prof. înv. primar Neli Emereev, cu un moment de dans popular; Laurențiu Gabriel Hanea, de la Colegiul Economic George Barițiu Sibiu și Marcela Florina Ciocan, de Colegiul Tehnic „Cibinium” Sibium cu o reprezentație de dans sportiv; o lansare de carte de Poezii, o anatologie din lirica pentru cei mai mici cititori, realizată de bibliotecara Ana Coca,(CCT); o paradă a costumului popular, susținută de Laura Hanza, cls. a VII a B, Școala Gimnazială nr. 3, Cisnădie; un moment poetic realizat de elevii clasei a III a B de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, coordonați de înv. Sanja Mitrică și un recital de muzică susținut de  Școala Gimnazială nr. 13, structură 12 cls a II-a S, coordonați de înv. Cătălina Minodora Dumitrean”, transmit reprezentanții Bibliotecii.

Programul va fi însoțit de o expoziție de păpuși din toată lumea din colecția actorului păpușar Dan Hândoreanu, care va anima câteva dintre ele, într-un recital de excepție. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.