Participarea lui Axl Rose  în următorul turneu AC/DC ridică cel puțin 4 semne foarte mari de întrebare, anunță publicația Rolling Stones.

Încă din luna martie s-au vehiculat  diferite zvonuri în lumea internațională a muzicii potrivit cărora Axl Rose, solistul trupei Guns N’ Roses va cânta împreună cu AC/DC într-un turneu al acestora. Este vorba despre turneul Rock or Bust World amânat din cauza problemelor de auz pe care le riscă solistul trupei AC/DC, și plănuit în America de Nord și Europa.

Brian Johnson, cel care s-a alăturat trupei australiene de heavy- metal în urma decesului lui Bon Scott în anul 1980, exact la timp pentru a lansa albumul cel mai de succes al AC/DC Back in Black, a părăsit turneul în luna martie, după ce doctorii l-au anunțat că riscă o “pierdere totală a auzului” conform site-ului azcentral.

Membri AC/DC îi mulțumesc lui Brian Johnson pentru contribuția și dedicarea acestuia  față de trupă de-a lungul anilor: „Îi dorim toate cele bune cu problemele de auz și cu viitoarele sale aventuri ale vieții. La fel de mult ne dorim însă ca acest turneu să se sfârșească asemeni cum a început, și înțelegem, respectăm și susținem decizia lui Brian de a părăsi turneul și de a-și proteja sănătatea. Ne dorim să îndeplinim dorința tuturor celor care ne susțin și să ne respectăm angajamentul acestui turneu. Ne considerăm norocoși că Axl Rose s-a oferit să ne ajute și susțină să ducem acest turneu la capăt”.

Axl 4

Axl Rose a confirmat

Guns N’ Roses a confirmat sâmbătă, 16 aprilie, printr-un comunicat de presă, că Axl Rose va fi vocalistul trupei AC/DC în cadrul turneului Rock or Bust World. La scurt timp după anunț, Angus Young, chitaristul trupei AC/DC a apărut pe scenă alături de Guns N’ Roses într-un concert din cadrul Festivalului Coachella Valley Music and Arts Festival din orașul Indio, California. Mesajul transmis este bineînțeles confirmarea participării lui Axl în turneul AC/DC dar și faptul că muzica este mai presus de orice prejudecată.

Turneul va începe pe data de 7 mai cu un concert în Lisabona și se va încheia pe 12 iunie în Aarhus, Danemarca. Axl Rose va participa apoi în luna august, cu Guns N’ Roses, la turneul Not in this Lifetime.

Axl 3

Să fi fost o păcăleală a lunii aprilie?

Fanii trupei AC/DC sunt însă nesiguri în privința informației și își arată necontenit uimirea pe rețelele de socializare lansând îndoiala dacă acest anunț nu a fost cumva o păcăleală de 1 aprilie, ajunsă însă prea târziu pentru a fi amuzantă.

Jamie Crowther, fan al trupei, declară pe Twitter “M-am trezit și am aflat vestea că Axl Rose îl va înlocui pe Brian Johnson . Aflând această veste aș fi preferat să nu mă trezesc deloc”.

Matthew, un alt fan al trupei, a postat pe pagina sa de Twitter că “Axl Rose devenind solistul trupei AC/DC sună ca fiind o glumă oribilă de 1 aprilie de acum 20 de ani”.

Alte păreri împărtășite pe Twitter sună astfel: „Nimeni nu a spus vreodată: de abia aștept ca Axl Rose să îl înlocuiască pe vocalistul trupei AC/DC” sau “Nici nu îmi pot imagina cum ar arăta Axl Rose ca fiind vocalistul AC/DC” iar printre cele mai decisive remarci au fost “Oricine numai Axl Rose, nu!” sau “De abia aștept ca Axl Rose să o înlocuiască pe Posh Spice (Victoria Beckham) în turneul ce va reuni trupa Spice Girls”

Twitter 1

Twitter 1

Twitter 2

Cele 4 mari semne de întrebare

Faptul că cei doi membri ai trupei AC/DC, Angus Young și Cliff Williams, au insistat atât de mult să ducă acest turneu la bun sfârșit, la fel cum au insistat să anunțe această decizie numai prin comunicate de presă foarte bine plănuite, fără a vorbi însă deschis cu presa și implicit cu publicul despre acest subiect, stârnește diferite controverse în rândul fanilor și poate duce, de ce nu, într-un caz poate extrem, la ratarea succesului turneului, scrie revista Rolling Stones. Iată și cele  patru întrebări  la care  nu are  până acum  nimeni un răspuns exact:

1.Este Brian Johnson cu adevărat de acord cu această decizie?

Nu este ciudat cum în acel comunicat de presă, care anunță înlocuirea vocalistului trupei AC/DC pentru turneul ce are să urmeze, nu este împărtășită nici măcar o opinie a lui Johnson cu privire la acest subiect? Este totuși vorba despre persoana care a reprezentat vocea trupei timp de 36 de ani și care a transformat Back in Black într-un succes mondial.

Actorul Jim Breuer, prieten bun cu Brian Johnson a declarat că vocalistul se simte „înlăturat din calea trupei și a turneului”. Într-un episod al podcast-ului The Metal in Me, Breuer povestește cum Johnson a vrut să găsească o soluție pentru a participa la turneu, încurajându-i pe colegii de trupă și asigurându-i că situația sa medicală nu este atât de gravă precum a descris-o doctorul. Conform spuselor lui Breuer, Johnson ar fi intuit că AC/DC urmează să angajeze un nou vocalist, simțindu-se înlăturat din calea colegilor săi. La câteva zile după aceste spuse, Jim Breuer și-a retras însă declarațiile argumentând că Brian Johnson consideră că sunt exagerate. Breuer se scuză postând, pe pagina personală de Twitter, că l-a întristat să își vadă prietenul deprimat.

În tot acest timp, câțiva fotografi l-au surprins pe Axl ieșind din hala de repetiții a lui Angus Young și Cliff Williams, confirmând bănuielile că s-ar plănui ceva. Nimeni nu și-ar fi imaginat însă că Guns N’ Roses îl va avea ca invitat în cadrul unui concert pe chitaristul trupei AC/DC, în sâmbăta imediat următoare.

Se pare că nici Brian Johnson nu este convins că anunțul a clarificat toate semnele de întrebare ale publicului, anunțând prin firma de PR a trupei că „Nu cred că anunțul a fost suficient de clar sau formulat în felul în care aș fi făcut-o eu”,  încheind însă optimist „Voi fi mereu alături de AC/DC în concerte – dacă nu fizic, spiritual”.

2. În studio,  o să cânte Brian în continuare cu AC/DC?

Brian Johnson a clarificat faptul că nu o să iasă acum  la pensie. „Doctorii mi-au spus că pot să continui să cânt și să înregistrez melodii în studio și intenționez să fac asta” declară vocalistul AC/DC „. Pentru moment îmi doresc să îmi închei tratamentul medical cât mai bine și să îmi îmbunătățesc, pe cât posibil, auzul”.

3.Ce impact are această poveste asupra trupei Guns N’ Roses?

Axl Rose a anunțat de curând unul dintre cele mai mari turnee din istorie ale unei trupe rock, iar apoi și-a rupt piciorul în cadrul unui concert al trupei împreună cu chitaristul Slash, într-un club din West Hollywood, alegând să cânte în perioada următoare din tronul utilizat la concerte de Dave Grohl, membru al trupei Foo Fighters. Publicația Rolling Stone pune sub semnul întrebării ipoteza conform căreia ar fi momentul potrivit ca cele două trupe celebre să găsească un punct comun în cadrul celor două turnee la fel de celebre, lansând întrebările: „Sunt împăcați ceilalți membri ai trupei Guns N’ Roses cu această idee?”, „Trebuie Guns N’ Roses să își replănuiască turneul în jurul turneului AC/DC?”, „Axl nu ar trebui mai bine să își concentreze energia pe vindecarea piciorului său?”

4. Ce se va întâmpla după încheierea turneului Rock or Bust World?

Este greu de imaginat ce se va întâmpla după încheierea turneului. Cele trei ipoteze sunt următoarele: fie trupa AC/DC va înceta să mai existe, fie vor angaja un nou vocalist, fie Brian Johnson va continua să cânte alături de AC/DC după ce starea sa de sănătate se va îmbunătăți. Cert este că Axl nu va putea continua să cânte alături de ambele trupe. „Între timp, Axl Rose va avea o vară ocupată”, anunță Rolling Stone.

Axl 1980

Axl Rose s-a reunit recent cu basistul Duff McKagan și chitaristul Slash pentru a performa pentru prima oară împreună în 23 de ani, într-un  mic club din Los Angeles, unde numai 500 de fani au putut să participe la concertul celebrei trupe a anilor ’80. Vocalistul în vârstă de 54 de ani încă are părul lung, blond, dar a apărut pe scenă la concertul din West Hollywood fără celebra-i bandană. Slash și-a păstrat look-ul specific, purtând pălăria-i specifică peste părul negru, cârlionțat.