Recomandare de carte

„[…]Scrisorile se refereau întotdeauna la povara pe care trebuia s-o poarte el, și el însuși s-a gândit la asta: trebuia să care povara atâtor vieți pierdute. Trebuia să le ofere o compensație oamenilor care au murit. Trăgea după el 191 de morți, ca o parașută căzută. Însă, dacă pasagerii fac parte din alcătuirea lui, și între toate timpurile și oamenii este o legătură, atunci oamenii din avion există, întocmai așa cum există el. Prezentul este infinit, și cursa 2977 zboară în continuare departe, sus, ascuns în nori.” 

Dragă Edward, de Ann Napolitano

Editura Litera, colecția Buzz Books , 2020

© Andrada Cazan

Descriere:

Într-o dimineață de vară, Edward Adler, un puști în vârstă de doisprezece ani, se îmbarcă la bordul unui avion care pleacă de pe Aeroportul din Newark cu destinația Los Angeles, împreună cu fratele său mai mare, cu părinții lor și alți 183 de pasageri. Printre aceștia se numără un afacerist de succes de pe Wall Street, o tânără care se confruntă cu o sarcină neașteptată, un soldat rănit în Afghanistan, un magnat, o femeie care fuge de soțul ei posesiv.

Dar avionul se prăbușește, iar Edward este singurul supraviețuitor. Povestea lui captează atenția întregii țări, dar băiatul se luptă să-și găsească locul în lume după pierderea tragică a familiei sale. I se pare că a rămas pentru totdeauna legat de avionul acela și de pasagerii din el. Apoi face o descoperire neașteptată, care-l va ajuta să obțină răspunsurile la câteva întrebări esențiale: Cum înveți să o iei de la capăt, după ce ai pierdut totul? Cum înveți să-ți recapeți încrederea? Cum găsești sensul vieții?

Despre autor:

Ann Napolitano este autoarea romanelor A Good Hard Look și Within Arm’s Reach. Este, de asemenea, editor asociat al revistei literare One Story.

Are o diplomă de masterat în arte de la Universitatea din New York; a predat cursuri de scriere creativă la Colegiul Brooklyn, la Școala de Studii Profesionale din cadrul Universității din New York, precum și la Atelierul de Creație Literară Gotham.

Găsiți cartea aici.

Recomandarea cărții este făcută în colaborare cu Wednesday Book Club (club de carte din Sibiu). Îi găsiți pe Facebook și Instagram.