Documentarul „Acasă, My Home”, filmul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc, a câştigat Marele Premiu al prestigiosului festival internaţional DOK.fest Munchen.

Filmul spune povestea familiei Enache, care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcăreşti, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată.

Radu Ciorniciuc (regizor şi codirector de imagine), Lina Vdovîi (scenarist) şi Mircea Topoleanu (codirector de imagine) au urmărit şi au documentat vreme de patru ani experienţele familiei Enache: de la o viaţă în completă armonie cu natura, în Delta Văcăreşti, la traiul plin de provocări din jungla urbană a Capitalei, după ce spaţiul care le-a fost casă a devenit arie naturală protejată.

În acelaşi timp, echipa filmului a desfăşurat un proiect social menit să le ofere membrilor familiei Enache acces la educaţie şi sănătate.

„Suntem extrem de fericiţi că filmul se bucură de succes internaţional şi de atenţia festivalurilor, cu atât mai mult în această perioadă dificilă atât pentru un domeniu profund afectat cum este cinematografia, cât şi pentru noi toţi, personal şi profesional. Sperăm să îl putem prezenta în toamnă şi publicului din România”, a declarat producătorul Monica Lazurean Gorgan.

„Acasă, My Home” a avut premiera mondială în cadrul celei de-a de-a 42-a ediţii a Sundance Film Festival (care a avut loc în perioada 23 ianuarie – 2 februarie 2020), unde a câştigat Premiul Special al Juriului pentru Imagine în secţiunea World Cinema Documentary.
Cea de-a 35-a ediţie a prestigiosului festival internaţional de film documentar DOK.fest München se desfăşoară online în perioada 6 – 24 mai.

„Acasă, My Home” poate fi văzut în curând online în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cracovia (competiţia internaţională Krakow Film Festival – online între 31 mai – 7 iunie) şi în competiţia internaţională Thessaloniki Documentary Festival (online în perioada 19 -28 mai).