Organizatorii festivalului de muzică de la Glastonbury au făcut publică lista artiștilor ce vor urca pe scenă la ediția din acest an. Blossoms, Dua Lipa și the Bootleg Beatles sunt câțiva dintre cei care vor urca pe scenă între 21 și 25 iunie 2017.

De asemenea, cântăreața americană Katy Perry și artistul britanic de hip-hop Stormzy, alături de alți artiști și trupe ca Ed Sheeran, Radiohead și Foo Fighters, au fost incluși în line-upul festivalului de muzică, scriu editorii de la The Guardian.

Alte nume de artiști care vor cânta live la cunoscutul festival vor fi trupa indie pop engleză The XX, grupul rock alternativ din Ohio, The National, și trupa scoțiană Biffy Clyro.

În total vor evolua la acest eveniment 86 de artiști, printre care și muzicianul britanic Barry Gibb, grupul american Chic, artista neo-zeelandeză Lorde și americanca Solange.

Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, organizatoarea festivalului, Emily Eavis, fiica fondatorului, Michael Eavis, a spus că aceste nume completează „un afiș minunat”, potrivit Agerpres.

Inițial, a fost anunțată participarea la festival a artiștilor Rag ‘n’ Bone Man, Craig David, The Jacksons, Emeli Sande, Father John Misty, The Flaming Lips, Justice și Haim.

Ediția de anul acesta va avea loc între 21 și 25 iunie și se așteaptă să atragă aproximativ 170.000 de persoane. Concertele vor avea loc pe mai multe scene, în toate cele 3 zile de festival.

Legătura cu România

În afara faptului că este un eveniment renumit, la care tinerii din România ar dori să ajungă pentru a-și asculta live soliștii preferați, festivalul de la Glastonbury are legătură cu țara noastră mai mult decât am crede.

Din 2013, cizmele de cauciuc ce rămân după încheierea evenimentului, sunt adunate și donate persoanelor care au nevoie. Potrivit BBC, cizmele sunt colectate de un grup de tineri dintr-o organizație numită Small Steps Project. Echipa curăţă încălţările, după care le trimite acolo unde cred ei că este cea mai mare nevoie de ele.  În 2015, câteva mii au fost trimise la Cluj, mai exact în Pata Rât.

Mai multe informații despre artiștii invitați anul acesta, aici.