„141A.D – Misiune în Dacia”, lungmetrajul artistic realizat de două asociații culturale din Sibiu a fost finalizat și va avea avanpremiera la sfârșitul acestei săptămâni,  dumincă 22 iulie 2018, în cadrul Festivalului de Film și Istorii Râșnov.
De la ora 14.00, la Cinematograful Amza Pellea din Râșnov, iubitorii de film și istorie pot urmări  unul dintre puținele filme românești cu acțiune desfașurată  în perioada antică, când civilizațiile daco-gete și Imperiul Roman trăiesc în legendă și război. Stilistic, producția sibiană, „141 A.D-Misiune în Dacia” reprezintă primul lung-metraj românesc independent de mister și mitologie antică. Alături de superproducțiile cinematografice  Dacii (1966), Columna (1968) și Burebista (1980), producția sibiană tratează narativ aceeasi epocă, a istoriei vechi românești. Scenariul filmului urmărește povestea Centurionului Marcus, trimis pentru o misiune specială în teritoriile necunoscute ale dacilor liberi din afara Imperiului, în anul 141 era noastră (AD-Anno Domini). În distribuția filmului îi regăsim pe: Cristian Stanca, Augustin Ungureanu, Cătălin Neghină, Laura Petresc, Florin Nicula, Cristian Ciomaga și mulți alții.

Filmul este o coproducție a Asociației Nova Polaris Sibiu și a Asociației Culturale Veteres Milites, tot din Sibiu și reprezintă debutul cinematografic în lung-metrajul de ficțiune al regizorului Octavian Repede. Următoarea avanpremieră a filmului  este în data de 29 august 2018, cinema Arta, Târgu-Mureș în cadrul Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți, SIMFEST.