Un colecționar slovac, pasionat de tehnologie, a reușit să strângă în aproape 2 de ani zile peste 1000 de modele de telefoane mobile vechi. Le-a depozitat în două camere ale apartamentului său și acum pot fi vizitate, în urma unei programări, ca piese de muzeu vintage.

Numele colecționarului este Stefan Polgari și are 26 de ani. A început să scrie recenzii online ale telefoanelor mobile de la vârsta de 15 ani, fiind pasionat de tehnologie.

În urmă cu doi ani a cumpărat o colecție de 1000 de telefoane mobile vechi de la un alt colecționar, în schimbul a câtorva mii de euro.

În prezent, în apartamentul său din Dobsina sunt aproximativ 1500 de modele de telefoane mobile fără touch screen sau care să se bucure de ultimele gadget-uri din domeniu. În total, 3.500 de exemplare, cu tot cu duplicatele. Toate sunt funcționale.

Potrivit odditycentral.com, tânărul este pasionat de domeniul telefoniei mobile, urmărind evoluția aparatelor și a accesoriilor, în ultimii ani.

„De la legendarul Nokia 3310 până la primele touch-screen-uri, colecția lui este o dovadă a evoluției fulminante a tehnologiei în domeniul telefoniei mobile”, scriu editorii de la odditycentral.com.

„Sunt telefoane despre care nu poti spune că te-au făcut să îți pierzi timpul”, precizează Polgari pentru voanews.com, adăugând că îi este greu să spună care telefon din colecție este cel mai valoros pentru el. „Probabil Nokia 350i Star Wars edition”, spune colecționarul care, în viața de zi cu zi, folosește un iPhone.

Colecția slovacului a fost recent recunoscută drept cea mai mare colecție de telefoane mobile din Slovacia de către cei de la Cartea recordurilor. A primit chiar și un certificat care atestă acest lucru.

În muzeul slovacului sunt expuse telefoane mobile din 14 branduri diferite: Alcatel, Sagem, Siemens, ZTE, Ericsson, Samsung, Trium, Nokia, Panasonic, Motorola, Mitsubishi, Bosh, Sony-Ericsson și Philips.

Muzeul are și un site official: muzeummobilov.sk.

Sursă foto: www.odditycentral.com