Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu completează seria obișnuită a atelierelor de sâmbătă cu un program special dedicat vacanței școlare (zilnic, 8 – 12 februarie) și Zilei Brâncuși (19 februarie).

Primul semestru al anului școlar 2015 – 2016 se va încheia azi, iar apoi elevii se vor bucura de o săptămână de vacanță în care pot descoperi culisele teatrului printr-o serie specială de ateliere de creație. Aurelia Călinescu și Diana Ribana vor pregăti în fiecare zi, de la ora 11:00, câte un program interactiv pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. Atelierele își propun să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri în care cei mici să își dezvolte abilitățile creative și de comunicare. Activitățile din cadrul proiectului constau în construirea de măști și obiecte animate, colaj și bricolaj, dar și exerciții de spus povești.

Data de 19 februarie este declarată Ziua Brâncuși ca sărbătoare națională. Pentru a sărbători acest moment, Teatrul Gong din Sibiu va găzdui trei ateliere de creație pentru copii începând cu ora 11:00. Aurelia Călinescu va coordona un atelier cu tema „Pasărea Măiastră” în care cei mici vor descoperi noi tehnici de lucru manual, iar Diana Ribana și Alina Moldovan vor susține în paralel un atelier cu modelaj în lut prin care să povestească istoria unuia dintre cei mai mari artiști ai României din toate timpurile. Constantin Brâncuşi, «părintele sculpturii moderne», cum a fost denumit prima dată de America, s-a născut pe 19 februarie 1876, în Hobiţa, România. Este considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii, iar ziua naşterii sale este sărbătorită în toată lumea şi înscrisă în calendarul cultural universal.

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4 (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00). Prețul unui bilet la oricare din ateliere este de 14 lei și include toate materialele necesare. Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată.

Programul complet îl găsiţi pe site-ul Teatrului Gong  sau pe capitalcultural.ro/evenimente/.