Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu organizează, în perioada 8 – 13 decembrie, un atelier de teatru pentru adolescenți, coordonat de regizorul Robert Bălan. Aceștia vor fi provocați să își structureze ideile pentru a le pune în scenă sub forma unui performance cu titlul „online/offline – comedia pandemica”.

Organizat în cadrul proiectului „Sibiu Plays!”, atelierul deschide o poartă culturală elevilor de liceu pentru o mai bună înțelegere a artei teatrale și a cooperării între tineri, oferind un canal de exprimare liberă într-un mod artistic și distractiv, promovând educarea prin participare.  

Numărul de participanți la atelier este limitat la 10, iar sesiunea este deschisă exclusiv elevilor de liceu. Înscrierea este gratuită, în limita locurilor disponibile, după regula „primul venit, primul servit”.

Având în vedere structura modulară a proiectului, participarea la toate cele șase sesiuni este esențială.

Înscrierile se fac exclusiv prin e-mail la proiecte(@)teatrulgong.ro. Cei care doresc să se înscrie trebuie să specifice în e-mail numele, vârsta și liceul. Programul pe zile va fi stabilit în funcție de organizarea grupului.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

Robert Bălan este, la bază, regizor de teatru. Dar activează în multe alte zone: este performer, jurnalist cultural, manager pentru propriile proiecte, uneori scriitor sau coordonator de volume colective și altele. În 2021 a primit un premiu UNITER („cel mai bun spectacol radiofonic”) pentru, culmea, un podcast. La Teatrul Gong a făcut două spectacole, unul pentru copii „Prințesele spion” și unul pentru adolescenți ”#projectfood”.

”Vom face exerciții de scris, exerciții teatrale și altele. Iar la final le arătăm și altora cât de amuzantă e pandemia”, a declarat Robert Bălan.

Credit foto: Dragoș Dumitru