Alternosfera a lansat astăzi primul videoclip pentru Haosoleum, albumul apărut în 2015 și care a primit titlul de Best Romanian Alternative Album. Haosoleum este o colaborare inedită cu echipa de producție a filmului Flutulus,  un proiect cinematografic independent, un scurt metraj realizat în coproducţie de o echipă de cineaşti din Republica Moldova.

Lirism cu un seducător accent moldovenesc și rock, rock alternativ. Așa se prezintă urechii tale, Alternosfera, formația de rock alternativ din Republica Moldova, care deja pentru al doilea an își menține titlul de cea mai bună trupă alternativă din România, după Metalhead.ro. Băieții de la Alternosfera au experimentat în timp stiluri și tematici diferite – Orașul 511, Visători cu ochi de plumb sau proiectul triptic ePIsodia, însă coordonatele rămân aceleași: căutarea poeziei și a unor legături filosofice care să armonizeze melodiile rock într-un univers inconfundabil. Rock și poezie, rock și reverie. Fiecare melodie adună imagini poetice originale, iar muzica devine un limbaj accesibil, poezia este comunicată ”pe limba” unui profil de ascultător tânăr, un ascultător tipic din secolul nostru.

 ”Am în pumn un fluture, cum crezi e viu sau e mort?”, întreabă actrița Dana Ciobanu la debutul videoclipului Haosoleum, iar nota filosofică din parabola ”Ucenicul și fluturele” se amestecă melodios cu viața unor personaje care au în față o decizie, evident, una de viață sau de moarte. Imaginile pitorești, filmate la complexul “Vila cu parc Mândâc”, un conac boieresc, construit la sfârşitul secolului XIX, în nordul Republicii Moldova sau pe râul Nistru, în regiunea Molovata, Dubăsari, alternează cu imagini interioare, monocromatice sau pictate în culori-simboluri, filmate în platoul Studioului Moldova-Film din Chişinău. Rock-ul este blând în această piesă, mult mai reflexiv și melancolic. Haosoleum este așa cum zice și solistul trupei Marcel Bostan, un joc de cuvinte. Haos și mausoleu, mausoleul haosului.

Alternosfera

Marcel Bostan este producător asociat al filmului Flutus, iar piesa “Haosoleum” din cadrul albumului cu acelaşi nume, a fost aleasă pentru realizarea videoclipului muzical oficial al scurt metrajului “Flutulus”. Videoclipul poate fi urmărit începând de astăzi pe canalul Youtube, iar filmul va fi lansat în primăvara anului 2016 şi va fi proiectat iniţial doar în cadrul festivalurilor internationale de film.

Alternosfera a fost înființată în 1998 și a lansat între timp 5 albume și un EP. În componența trupei intră: Marcel Bostan – voce, Max Poporski – tobe, Victor Coşparmac – bas, Sergiu Aladin – chitară, Marin Nicoară – chitară, Vitalie Chian – clape.

foto: metalhead.ro