Spectacolul de operă „Evgheni Oneghin”, de Piotr Ilici Ceaikovski, pus în scenă de către Orchestra, Corul și Baletul Operei Române din Cluj-Napoca va fi prezentat publicului duminică, 24 septembrie, cu începere de la ora 19:00, la Redal Expo, în cadrul proiectului „Sibiu Opera Festival”.

Evgheni Oneghin poate fi considerată capodopera lirică a lui Piotr Ilici Ceaikovschi. Constituie una dintre cele mai fericite simbioze muzică-poezie, pornind de la romanul în versuri, „Evgheni Oneghin”, de Puşkin. Este pregnantă melodic şi coloristic, plină de fineţe în reliefarea personajelor, de un dramatism intens, dar exprimat sobru, fără efecte scenice sau vocale spectaculoase. Premiera absolută a avut loc la Moscova în 1879. Acţiunea se petrece în Rusia anilor 1820.

”Am făcut erforturi mari pentru a-l aduce la Sibiu pentru că spectacolul presupune o distribuție de aproximativ 200 de persoane. Va fi prezent la Sibiu întregul ansamblu al operei – soliști, cor, balet, orchestra, absolut tot ce este necesar pentru susținerea unui mare spectacol de operă. Avem, și de această dată, în spectacol, invitați din străinătate, colaboratori ai Operei din Cluj”, a precizat Ioan Bojin, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Spectacolul are loc în cadrul ediției a XVI-a a proiectului Sibiu Opera Festival care se desfăşoară anul acesta în perioada 15 septembrie – 5 octombrie.

Biletele pentru „Sibiu Opera Festival” pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.filarmonicasibiu.ro, de pe pagina de facebook fb.com/filarmonica Sibiu, de pe portalul www.kompostor.ro și  de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5) de luni până joi, între orele 12-16. În funcţie de eveniment, preţul unui bilet este de 20 sau 30 lei. Se acordă reducere de 50 % pentru elevi, studenţi şi pensionari.