Mai multe instituții de cultură din Sibiu au transmis astăzi măsurile luate, având în vedere contextul riscului de răspândire a infecției cu noul coronavirus.

Ministerul Culturii a trimis ieri o circulară către toate insituțiile subordonate, ca în perioada 10-22 martie să fie suspendate toate activitățile și evenimentele cu public.

La Teatrul Național Radu Stanca au fost anulate toate spectacolele programate în perioada 10-22 martie 2020. Un singur spectacol se va juca exclusiv cu public intern.

„TNRS respectă toate recomandările Guvernului României și Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. În acest sens, toate spectacolele programate la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, până în data de 22 martie 2020 (cu posibilitatea prelungirii acestei perioade) vor fi anulate. Spectatorii își pot recupera banii pentru biletele deja achiziționate din agenția teatrală (Str. Nicolae Bălcescu). Pentru biletele achiziționate online, contravaloarea acestora va fi returnată direct în contul din care s-a efectuat plata biletelor. Singurul spectacol care se va juca în această perioadă, este cea mai nouă producție a TNRS: „Quartett”, regia Hunor Horvath, care se va juca joi, 12 martie (avanpremiera) și vineri 13 martie 2020 (premiera), exclusiv cu public intern.”- Constantin Chiriac.

La Teatrul Gong au fost amânate toate evenimentele până în 22 martie, inclusv. Reprezentanții teatrului au creat o pagină specială pentru a-i ține la curent pe spectatori cu toate informațiile necesare despre modul în care se va desfăsura activitatea de la Teatrul Gong.

Muzeul Brukenthal va fi închis de astăzi până în 22 martie, cu posibilitatea de prelungire.

Muzeul Astra va fi închis de mâine (12 martie) până în 31 martie.

La Filarmonica de Stat Sibiu, au fost anulate toate evenimentele până în 31 martie.

La Teatrul de Balet Sibiu, au fost amânate toate spectacolele pînă în 22 martie.

Măsuri luate la Ulbs: predarea în regim online

„Consiliul de Administrație al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a decis, în ședința din 11 martie, luarea unor măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul COVID 19. Astfel, în perioada 11-22 martie 2020, modalitatea de predare față în față va fi înlocuită cu predarea în regim online, prin utilizarea platformei web de tip e-leaning. De asemenea, se suspendă toate activitățile derulate în cadrul universității, care implică aglomerări de persoane (conferințe, lansări de carte, spectacole, activități sportive, workshop-uri, prelegeri). Activitățile didactice care nu pot fi desfășurate online vor fi recuperate după un grafic stabilit de fiecare facultate în parte și care urmează a fi comunicat rectorului.

În această perioadă, căminele studențești și cantinele vor rămâne deschise, însă va fi interzis accesul persoanelor din exteriorul universității.Totodată, se suspendă toate mobilitalile studenlilor și cadrelor didactice pentru perioada 12 – 22 martie 2020. Activitățile administrative și de cercetare din cadrul universității nu se supun prevederilor prezentei hotărări.”, potrivit unui comunicat de presă din partea ULBS.

Și la Biblioteca Județeană Astra se suspendă activitățile.

„În perioada 11 – 31 martie 2020, se suspendă activitățile cu publicul în toate structurile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu – toate compartimentele, sălile de lectură și filialele. Angajații bibliotecii își vor continua activitatea administrativă internă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, dar nu vor desfășura activități cu publicul.

Având în vedere suspendarea temporară a activităților cu publicul în spațiile bibliotecii, pentru moment nu este necesară returnarea documentelor la termen. Restituirea cărților se face, fără penalizare, la redeschiderea bibliotecii pentru public. Invităm cititorii să utilizeze platforma electronică CloudLibrary, accesibilă prin introducerea datelor de identificare ale utilizatorului.”- potrivit comunicatul trimis către presă.